Politie en KMar massaal aan de start bij Mudmasters Biddinghuizen

0
1945

 

Zaterdag 24 september was het dan zover. Honderden collega’s van de Nationale Politie (NP) en Koninklijke Marechaussee (KMar) verzamelden in Biddinghuizen om deel te nemen aan Mudmasters 2016. Ook de brandweer was met zo’n 65 mensen van de partij. En zo hadden we toch mooi het startvak vol.

mudmasters-biddinghuizen-20160924

We waren al vroeg aanwezig om klaar te staan met de NPSB shirts voor onze deelnemers en om sfeer te proeven. De dag begon fris maar toen eenmaal de zon begon te schijnen werd het een mooie nazomerdag. Mudmasters laat zich het beste omschrijven als een festival waarbij je met je collega’s, vrienden of met wie dan ook een mooie sportieve dag beleeft, zo heb ik ervaren. Het is een dag om met elkaar een uitdagende parkoers af te leggen van 12 of 18 kilometer, of voor de echte diehard 42 kilometer.  Na afloop van de race konden de deelnemers onder het genot van een drankje en wat te eten bijkomen en sterke verhalen over het parcours delen. Dit alles met een DJ op de achtergrond die voor muzikale vermaak zorgde.

Van onze deelnemers kregen we terug dat het een mooie dag was en dat ze er van genoten hebben. Ik vond het geweldig om te zien dat er zoveel collega’s een mooie en sportieve prestatie hebben neergezet. In de voorjaarseditie Mudmasters 2017 hopen we het startvak weer vol te krijgen. Ik ben er in ieder geval bij. Want om mijn beleving compleet te maken, zal ik de volgende keer – nadat alle shirts zijn uitgedeeld – mij als deelnemer melden in het startvak. Ben jij er dan ook (weer) bij?  Blok 22 april 2017 alvast in je agenda, hou de kalender op www.politiesport.nl in de gaten en schrijf je straks in via de NPSB, tegen een mooi gereduceerd tarief.

Jeroen
Gedelegeerde survivalsport NPSB