Politie toptennis in Boedapest

0
1671
team EK tennis Boedapest
team EK tennis Boedapest

En toen was het 21 maart 2017. Bij tien tennisspelers viel er een mail door de digitale brievenbus. Geselecteerd was in de aanhef te lezen. Fantastisch nieuws! We mochten ons opmaken voor een week naar Boedapest, om deel te nemen aan het EK politietennis. Wat een leuke verrassing! Na een korte digitale kennismaking werd het ons al snel duidelijk, dit team, uitgezocht door de bondsgedelegeerde van de NPSB, Josje konings, zou het enorm ver kunnen schoppen in Hongarije.

Vanaf nu zou alles op sportief gebied in het teken staan van: ‘The road to Budapest’. Onder leiding van multitalent en coach Joke van Beem werden twee trainingssessies belegd. Door de trainingen en de laatste aanwijzingen van Joke werd iedereen in de gelegenheid gesteld om naar haar of zijn topvorm toe te groeien. Het teamgevoel zat er tijdens deze sessies al lekker in en we keken smachtend uit naar de reis naar ‘National trainings centre’ van de Hongaarse Tennisbond waar het toernooi zou plaatsvinden.

Op vrijdag 16 juni kregen we een flinke domper te verwerken. Henriette zag zich, om gezondheidsredenen, genoodzaakt terug te trekken. Een grote tegenslag voor haar en het team. We hopen dat je snel weer helemaal de oude bent Henriette!

En hop, daar was de vrijdag van het vertrek aangebroken. Iedereen verscheen, extreem afgetraind door de gedisciplineerde schema’s van Joke, op Eindhoven Airport. Daar gingen we! Hoewel vliegen niet de grootste hobby is van sommige teamleden, kwamen we, na twee uurtjes vliegen, in een extreem warm (35 graden) Boedapest aan. Onze mentale weerbaarheid werd ernstig op de proef gesteld toen bleek dat de airco van het hotel kapot was gegaan. Gelukkig waren er voldoende koude drankjes aanwezig om de hitte tegen te gaan!

Na de openingsceremonie, waarbij de hymne van de USPE werd gespeeld en de teams werden voorgesteld kon het toernooi beginnen. Het toernooi leidde uiteindelijk tot mooie resultaten. Zo haalde Jacky Steehouwer (KMAR) een derde plaats in de vrouwenenkel. Een super prestatie, zeker als je weet dat de uiteindelijke nummer één, naast haar politieopleiding, nog steeds actief is in het vrouwenprofcircuit.

De week stond bol van sportiviteit, gezelligheid en hier en daar een bescheiden uitstapje in het prachtige Boedapest. Ontzettend gaaf om op deze manier buitenlandse collega’s te leren kennen en gezamenlijk de vaak prachtige partijen te bekijken. Contacten uit het verleden werden weer opgehaald, wat in de toekomst mogelijk zal leiden tot een uitwisseling tegen het team uit Groot Brittannië. Ook verdienen de Belgen een vermelding. Naast hun Vlaamse bourgondische gezelligheid, leverden zij ook de winnaar in het herenenkelspel. Vanuit ons team nogmaals van harte Thomas!

Ongetwijfeld is iedereen bij thuiskomst alweer volop in training voor het komende EK, over vier jaar in Munster. Rest mij, namens het team om Josje en Joke enorm te bedanken voor het faciliteren van deze geweldige week.