Politie Waterpoloteam Oost-Nederland naar Roemenië

0
2748
Politie Waterpoloteam - Roemenie
Inspelen op veld 2.

In het weekeinde van 15 tot en met 19 juni 2017 heeft het politie waterpoloteam van de Eenheid Oost-Nederland meegedaan aan het mastertoernooi om de “Florin Slavei Cup’ in Boekarest (Roemenië).

Vorig jaar werd het team uit Oost-Nederland op een internationaal mastertoernooi in Krefeld uitgenodigd door het organiserende team van Rapid Masters Boekarest om dit weekeinde mee te spelen om de mastertitel in Roemenië.

Vrijdagochtend vroeg vertrok het 10 man en 1 vrouw tellende team per KLM vlucht van Schiphol naar Boekarest. Na op het vliegveld in Boekarest de huurauto’s te hebben opgehaald, werd het hotel in het centrum van Boekarest gezocht. Het Siqua hotel bood vier dagen onderdak aan het Nederlandse team.

Op de vrijdagavond startte het toernooi en speelde het team van coach Johan Tijssen haar eerste wedstrijd tegen het Roemeense team ‘Palestra’. Dat het Oost-Europese waterpolo iets anders is dan het Nederlandse bleek al snel. De tegenstanders, waren naast het feit dat ze allemaal minimaal 100 kg wogen ook nog eens snel in het water. De eerste twee parten van de wedstrijd kon het Nederlandse team redelijk meekomen maar daarna was het Roemeense team toch echt te sterk en werd er met redelijke cijfers verloren.

Op zaterdagochtend speelde het team tegen het organiserende Rapid Boekarest. In Krefeld werd vorig jaar nog met forse cijfers verloren van dit team, deze keer verloor het team met nipte cijfers.

Opvallend was dat gedurende alle wedstrijden er lokale politie aanwezig was bij de wedstrijden. Hierdoor werd er snel een afspraak gemaakt om tussen de wedstrijden door het politiebureau van de ‘sectie 6’ van de ‘Politia Bucharesti’ te bezoeken. Na een grondige ID controle werden we door de ‘Operationeel Coördinator’ ontvangen op ‘zijn’ bureau. Omdat de man amper een woord over de grens sprak werd er een ‘hoofdagent’ van straat gehaald welke ons in zijn beste Engels het een en ander over het bureau en de organisatie van de politie in Roemenië vertelde.

In de middag speelde het team wedstrijden tegen Corona Brasov uit Roemenië en Ortigia uit Italië. In het laatste team speelden zelf een aantal oud ‘Serie A’ spelers, zeg maar de huidige hoofdklasse in Nederland. De wedstrijd tegen Brasov werd helaas verloren maar tegen Ortigia Italië werd gelijkgespeeld.

Door een redelijk gunstige loting speelde het team op zondag in de kruisfinales om de 5e tot en met 8e plek van de 12 deelnemers.

Zondagochtend werd er gespeeld tegen LDB en Dacia Star, beide teams uit Roemenië. Met uiteindelijk een gelijkspel en overwinning werd de 5e plek veiliggesteld. Het toernooi werd gewonnen door het team van Brenntag Roemenië dat in de finale het Italiaanse Ortigia versloeg.

Politie Waterpoloteam - Roemenie
Het team en de lokale politie.

De spelers van het team waren: Johan Tijssen (tevens coach), Carla Quint, Ferry Sanders, Marco Janssen, Olaf Kakerissa, Herman Geurts, Bas Grob, Jeroen Pruis, Joost Ausems, Ritske van Wijk en Bert Stronks (tevens teammanager).