Politie wint bedrijvenrun 30e editie Bruggenloop

0
816
Bruggenloop Rotterdam 2018

Waar vorig jaar de Rotterdamse Bruggenloop nog werd afgelast vanwege hevige sneeuwval, ging de loop door de Maasstad, over zes bruggen en 15 kilometer dit jaar wel door. Het debuut van de NPSB op Bruggenloop was een feit. En hoe! Wat in Nijmegen al enkele jaren niet lukt, gebeurde in Rotterdam haast met speels gemak: het politie wedstrijdteam won de bedrijvenrun!

Ideaal

Bureau de Veranda had, evenals vorig jaar toen de loop op het laatste nippertje werd afgelast, de deuren opengesteld voor de NPSB. De politielopers genoten zichtbaar van de mogelijkheid om rustig om te kleden, een kop koffie te nemen en de spullen veilig achter te laten. En dit alles op slechts een steenworp afstand van de start. Het bleek een ideale uitvalsbasis. Gedelegeerden Janneke en Jacqueline waren, samen met vrijwilligers Jack en Danny al vroeg aanwezig om een aantal zaken voor de ontvangst van de politiedeelnemers in gereedheid te brengen. De looproute vanaf de ingang, de tafel met shirts, sportdrank, bananen en Snelle Jelle’s en de startnummers van de deelnemers. Zo’n 75 collega’s hadden zich ingeschreven voor de Bruggenloop. Slechts een enkeling was genoodzaakt af te zeggen vanwege de griep of een blessure.

Wind mee, wind tegen

Klokslag 15:00 uur kwam in vier verschillende startwaves een lange sliert van circa 12.000 hardlopers in beweging. Ondanks de kou en wind waren de omstandigheden best aardig. Pluvius was de deelnemers goed gezind en hield zijn sluisdeuren gedurende een groot deel van de wedstrijd stevig dicht. De wind bleek de grootste tegenstander maar gaf op sommige delen van het parcours ook een duwtje in de rug. De Van Brienenoordbrug was met haar lange slopende klim het zwaarste obstakel van de run, menigeen kreeg het daar lastig. Na deze brug slingerde de route nog zo’n vijf kilometer lang richting de finish bij het Feyenoord Stadion. Op dit stuk van het parcours maakte een stevige tegenwind het de deelnemers nog even lastig.

Nieuwe gezichten en oude bekenden

De introductie van de Bruggenloop in het programma van de NPSB bracht heel wat nieuwe gezichten op de been. Maar ook oude bekenden namen de moeite om deze – voor de NPSB nieuwe – loop te ontdekken. Eén ding hadden zowel de nieuwkomers als de oudgedienden in gemeen: iedereen was laaiend enthousiast over de Bruggenloop en de mogelijkheid voor opvang op bureau de Veranda.

Hoogste schavot

Na afloop van de run druppelden de deelnemers een voor een binnen op het bureau. Uitgelaten over het resultaat, enthousiast over het samen sporten. Het wedstrijdteam bestaande uit Sander, Jeroen, Arnoud, Robert en Jacqueline had dermate goed gepresteerd, dat ze zekerheidshalve naar het Maasgebouw gingen voor de prijsuitreiking. Als snel werd duidelijk dat ze in de prijzen waren gevallen en even later mochten ze plaatsnemen op het hoogste schavot. Uit handen van de Kerstman kregen ze de beker voor de eerste prijs uitgereikt. De concurrentie, Allianz Benelux 1 en de Gemeente Rotterdam, hadden ze op respectievelijk 9 en 11 minuten achterstand gezet. Samen met de overige politiedeelnemers hebben ze de Nationale Politie op voortreffelijke wijze op de kaart gezet!