Politieagenten en oud-internationals zetten zich in voor Joseph’s Goal

0
1231
Dutch-football-legends

Tekst: Kees Duijts

Een aantal (oud)-spelers en leden van de technische staf van het Nederlands politie elftal zijn gevraagd deel te nemen aan een zogenaamde charity game in Engeland. Deze wedstrijd voor het goede doel (Josephs Goal) zal op vrijdag 13 mei 2016 op het sportcomplex van Ashton Town afc worden afgewerkt. De totale opbrengst komt ten goede aan zieke kinderen.

Dutch Masters
De belangrijkste speler aan de kant van de Dutch Masters, zoals het team van de Nederlanders genoemd wordt, is politieman Arjan de Zeeuw. Deze oud-speler van Wigan Athletic en door de fans uitgeroepen tot speler van de eeuw, zal een zo goed mogelijk elftal meenemen voor de trip naar Engeland. Zo zullen onder meer de ex-internationals Michael Mols, Denny Landzaat, Glenn Helder, Orlando Engelaar, Martijn Reuser en Jan Kromkamp meespelen aan Oranje-zijde, maar ook Marco Miltenburg, speler van het Nederlands politie-elftal en politieman in de regio Midden-Nederland. “Een hele eer om voor zoiets gevraagd te worden en zeker als je tussen al die grote namen mag spelen. De enige keer dat ik het tenue van het Nederlands elftal heb mogen dragen was tijdens politie-interlands. Dit is natuurlijk wel even een heel ander niveau. Buiten het feit dat dit voor een goed doel is, ga ik er zeker van genieten”. Het team van de Dutch Masters wordt opgevuld met ex-internationals dan wel spelers met een verleden in de Engelse Premier League. Een aantal spelers is benaderd maar moeten nog definitief uitsluitsel geven aanwezig te zullen zijn. 

De huidige staf van het Nederlands politie-elftal zal de coaching op zich gaan nemen. Patrick van de Lagemaat (Bondscoach NPSB herenvoetbal) en Nihat Karadag (assistent) zullen daar de Dutch Masters naar een goed resultaat proberen te brengen.

Latics Legends
De tegenstander is Latics Legends (oud- Wigan Athletic). Deze ploeg staat onder leiding van Roberto Martinez, naast oud-speler ook oud-manager van Wigan en nu in die hoedanigheid actief bij Everton. In het team van de Engelsen speelt onder meer Emile Heskey mee. Deze voormalige spits en vroegere aanvoerder van het Engelse elftal is nog altijd actief voor Bolton Wanderers. Verder spelen bij de Engelse mee Paul Sharner, Stuart Barlow, Emmerson Boyce, Chris Kirkland, Graham Kavanagh, Michael Brown, Jason Jarret, Graeme Jones, Pascal Chimbonda, Neil Rimmer en Nathan Ellington. Kortom Latics Legends komen met een sterrenteam voor dit goede doel.

Wedstrijd en meet and greet
Bondscoach van het Nederlands politie-elftal, Patrick van de Lagemaat toont zich verheugd over het initiatief: “Het Nederlands politie-elftal zet zich per jaar een aantal malen in voor een goed doel. Vaak heeft dit te maken met zieke kinderen. Hoewel deze pot niet met alle spelers van het Nederlands politie-elftal gespeeld wordt was de keuze snel gemaakt. Toen de vraag kwam vanuit Engeland of wij ons in wilden zetten voor deze wedstrijd heb ik eigenlijk vrijwel direct ‘ja’ gezegd. Om zoveel mogelijk publiek te trekken en dus zoveel mogelijk kaarten te verkopen stellen we een team samen met bekende oud-voetballers (ex-internationals of spelers die in de Engeland hebben gespeeld). Naast de wedstrijd zal er een ‘Meet and Greet’ zijn waar spelers van beide elftallen aanwezig zijn en waar fans met ze op de foto kunnen en handtekeningen kunnen krijgen. Voor deze ‘Meet and Greet’ zullen kaarten worden verkocht. Zijn assistent Nihat Karadag vult aan: “We zullen donderdag 12 mei op het vliegtuig stappen en daar in de avond al met het team een aantal sponsoren en fans ontmoeten. De vrijdag staat in het teken van de wedstrijd en daarna vindt de officiële ‘Meet and Greet’ plaats in een grote gelegenheid in Wigan. Op zaterdag 14 mei zullen we terugvliegen. Geweldig toch om dit voor die zieke kinderen te mogen doen. Hier neem ik met alle liefde een aantal dagen verlof voor op hoor”.

Arjan de Zeeuw, held in Wigan
Van de Lagemaat vervolgt: “alles staat in het teken van het zoveel mogelijk geld genereren voor Josephs Goal, laat dat helder zijn. Daarnaast is het een grote eer om hieraan deel te mogen nemen. Arjan de Zeeuw is in Wigan nog steeds een ware held. Een levende legende en dat kunnen wij ons hier in Nederland haast amper voorstellen. Arjan heeft een aantal jaren als aanvoerder in het Nederlands politie-elftal gespeeld. Tijdens zijn afscheidswedstrijd afgelopen jaar tegen Telstar speelden niet alleen allemaal oud-ploeggenoten van hem uit het betaalde voetbal, maar ook een aantal spelers uit het Nederlands politie-elftal mee. Zo speelden op verzoek van Arjan Nihat Karadag en ik zelf mee. Ook Marco Miltenburg maakte deel uit van het team van Arjan en vormde samen met hem het centrale verdedigingsduo, zoals ze bij het ‘blauwe’ Oranje vaker hadden gedaan. 

Wilt u meer weten over dit goede doel of geld doneren kijk dan op www.josephsgoal.org