Politiebikers actief tijdens Gulbergen 24

0
2163
gulbergen-24

 

Dagelijks zijn ze te zien op onze wegen, in onze binnensteden, in en om de horecagebieden, bij evenementen en voetbalwedstrijden. Ze zijn snel, wendbaar, geruisloos en bijna overal. Ze staan vooraan waar de actie is.  Ze zijn een prachtig visitekaartje: politiebikers. Politiebiker word je niet zomaar. Daar heb je net een beetje extra voor nodig. Je moet er voor trainen, functioneel  trainen.

Twee keer zes uur
Zaterdag 24 september jongstleden was een dag waarop een aantal zaken samen vielen tijdens de Gulbergen 24, een groot mountainbike evenement in en om Nuenen (NB). De afgelopen jaren waren we als politiebikers aanwezig bij dit evenement en stonden we zelfs enkele malen op het podium met ons 112 (hoe toepasselijk) team. Om ons dit jaar eens extra goed op de kaart te zetten werd een bijzonder plan bedacht.  De zes uur wedstrijd werd het strijdtoneel. Er werd deelgenomen in ons nieuwe politie uniform en op de politie dienstmountainbike. Hoe bijzonder is dat, rijden tussen al die strakke functionele wielerpakjes in je politie outfit! Daarnaast werd een tweede team ingezet, bestaande uit dezelfde collega’s, die in NPSB tenue ook nog eens zes uur reden. Een pittige, zeer warme, zeg maar gerust loodzware inspanning. Voor eenieder ongeveer twee keer een uur genieten van het zonnige en stoffige parcours met onder andere een steile klim van een kilometer, strandzand om doorheen te ploegen en prachtige singletracks door de bossen.

Eerste hulp bij overstekende bomen
Aangezien ze op het parcours overstekende bomen kennen werd voor enkele van ons team een tussenstop ingelast om andere deelnemers (eerste) hulp te verlenen. Dat is tenslotte onze taak. Wie er nu vrije doorgang had moeten verlenen (de deelnemer of de boom) werd helaas niet meer duidelijk. Duidelijk was wel dat ze blij waren met onze hulp. Respect was er voor onze deelname in uniform. De complimenten waren hartverwarmend. Iedere ronde werden we positief benoemd door de speaker. Daardoor was het dubbel genieten van een heerlijke actieve en effectieve (trainings)dag.

Foto 6 deelnemers: van li naar re: staand: Peter Voesenek, Max G., Gijs Stolwijk, Yvonne Martens. Gehurkt van li naar re: Sjef Brouwers en Ad Snoeren.