Politiehardloopsters heer en meester op bedrijvenrun Marikenloop

0
722
Marikenloop 2019

Het is de politievrouwen wéér gelukt het podium te bereiken tijdens de Marikenloop.  Zowel het eerste team als het tweede team mocht het ereschavot bestijgen. Politie topteam 1 mocht plaatsnemen op de hoogste trede, politie topteam 2 werd derde achter de vrouwen van St Maartenskliniek.  Hoe ze het doen, zo doen ze het. Al jaren staan ze aan de top van de bedrijvenrun van Nederlandse grootste en bekendste vrouwenloop.

Nieuwe onderdelen
Park Brakkenstein stond het gehele weekend van 18/19 mei in het teken van de Marikenloop. Voor het eerst in de geschiedenis mochten ook mannen deelnemen. Speciaal voor het andere geslacht werd de avond voorafgaand aan de reguliere Marikenloop een Men’s edition georganiseerd. Daarnaast vond zaterdagmiddag een trail over vier verschillende afstanden plaats. De NPSB besloot alle onderdelen open te stellen voor politie- en KMar deelnemers. Dit zorgde voor een lichte toename van deelnemers ten opzichte van 2018, maar verspreid over beide dagen bleef het aantal iets achter bij de verwachting. Jammer, want het sportieve weekend in Nijmegen verdient absoluut meer!

Marikenloop 2019 Trail
Tijdens de trail op zaterdagmiddag mengden verschillende politiecollega’s zich in de strijd om het eremetaal. Op de 18 kilometer legde Simon (Oost NL) beslag op het zilver en pakte Jacqueline (Oost NL) goud.  Eltjo (Zeeland West Brabant) werd 3e op de 7 kilometer trail. De routes over de Duivelsberg in de achtertuin van Nijmegen bleken even prachtig als verrassend. Er werd optimaal gebruik gemaakt van bospaden, stijgingen mét en zonder trap en afdalingen van stijl tot extreem stijl. Dit creëerde heel veel hoogtemeters en maakte de trail tot eentje van de buitencategorie. Alle deelnemers waren het er over eens: het was zwaar, maar absoluut voor herhaling vatbaar.

Marikenloop 2019 Men’s Edition
Voor de mannen was het nog even wennen om in te schrijven voor een van origine vrouwenloop getuige het totaal aantal deelnemers van een kleine 500 op dit nieuwe onderdeel. Namens de politie stonden er vier politiemannen aan de start. Jonathan, een van deze mannen, ging voor de dubbel. Hij de trail van25km nog in de benen toen naar zich naar de start van de 5km Men’s Edition begaf.

Marikenloop
Zondag was het de beurt aan de politievrouwen. Evenals vorig jaar hadden de dames de keuze uit 5, 7,5 of 10 kilometer. Verdeeld over zeven bedrijventeams,  waarvan twee topteams, gingen ze van start. Beide topteams waren op oorlogssterkte en dat legde de druk enigszins hoog. Maar de dames gingen er prima mee om en de een na de andere behaalde in ijltempo de finish. Rond 15:00 uur kwam het telefoontje…. Of de dames van politietopteam 1 én 2 zich wilden melden bij het podium. Beide teams hadden zo goed gescoord dat de eerste en derde plaats hen ten deel vielen.  Met bloemen en het Mariken van Nimwegen beeldje keerden de vrouwen aan het einde van de dag huiswaarts.

De trotse gedelegeerden Jacqueline en Janneke bedanken iedereen voor de sportieve bijdrage gedurende beide dagen. Het evenement had een hoog reüniegehalte, maar er waren ook nieuwe gezichten. En dat is mooi, want uiteindelijk zijn de NPSB evenementen er voor iedereen die werkzaam is bij de Nationale Politie en Koninklijke Marechaussee. Een speciaal bedankje gaat uit naar de studenten van FSV Praktisch, de vakinhoudelijke studievereniging Fysiotherapie, voor de goede verzorging van de vermoeide spieren na afloop van alle afstanden. IJs en weder dienende zijn we er in 2020 weer bij!

Politie topteam 1:
Jacqueline en Katja (Oost NL), Ilona en Liesbeth (Den Haag)
Politie topteam 2:
Wendy (Amsterdam), Marleen en Valérie (Oost NL), Dilek (Rotterdam)