Politiehockeyteam wint de Airborne-beker in de mixed-hockeypoule!

0
2676
npsb-hockey

Op zaterdag 31 augustus organiseerde de MHC Oosterbeek voor de 42e keer het Airborne hockeytoernooi. Het was al bijna dertig jaar geleden dat het toenmalige Politie Hockey Touring Team, destijds bestaande uit alleen “heren” , aan dit toernooi deel nam. Deze keer was ons NPSB- hockeyteam uitgenodigd en had ingeschreven in de poule voor mixed teams! Daags voor het toernooi moest onze Kirsten de Lange, die als keepster zou debuteren, wegens droevige familieomstandigheden afzeggen. Onze resterende keepers hadden beide werkverplichtingen, maar dankzij brandweerman Mark van Zwam was ons keepersprobleem snel opgelost!

De voorspelde regen was die ochtend al vroeg gevallen en vervolgens was het de hele dag een aangenaam warm hockeyweertje. Eline de Jong- Bakker, Elisa Delforterie, Lonneke Hordijk en Josée Kruisweg waren onze debutanten. De eerste wedstrijd tegen het Gelderse DC was nog wat onwennig. Er werd niet gescoord. In de volgende wedstrijden tegen de Arnhemse HC, HCM(alburgen) en MHCO (osterbeek) werden aardige combinaties op de kunststofmat gelegd en daaruit resulteerden driemaal scores van 2-0 in wedstrijden van 25 minuten. Na vier wedstrijden kon de balans worden opgemaakt en ongeslagen met behoud van de “nul” werd ons Politieteam de eerste in de poule. Ronald Sieval was met vier doelpunten onze topscorer. Monique van Veen en Brigitte van der Poel scoorden elk eenmaal! Captain Dré Smulders mocht de beker in ontvangst nemen en aan de organisatie lof en dank toespreken.

Het politieteam bestond uit: Monique van Veen, Brigitte van der Poel, Robert Wisman, Ronald Sieval, Eline de Jong- Bakker, Adrienne Eijlers- Landeweer, Dré Smulders (captain), Marc van Zwam, de keepende geheim agent, Elisa Delforterie, Maarten Peters, Lonneke Hordijk en Josée Kruisweg.

Piet Bisschop,
bisbok@zonnet.nl