Prachtige Golfdag in Drenthe

0
999
Golf NPGT2018

Aalden – Het NPGT 2018 werd ook dit jaar weer gespeeld op golfbaan De Gelpenberg. Op de ochtend van de wedstrijd zag het er naar uit dat de regenkleding uit de kast kon worden gehaald want de regen kwam met bakken uit de hemel. Toen alle 55 deelnemers zich hadden gemeld bij de wedstrijdtafel en de organisator Ruud Wevers het openingspraatje had gehouden brak de hemel open en de zon door. Iedereen kon zonder regenpak en paraplu naar de betreffende holes lopen om op 13.00 uur met een shotgunstart weg te worden geschoten. Het zou zelfs de gehele wedstrijd droog blijven.

Golf NPGT2018

Prima omstandigheden
De baan lag er prima bij ondanks de droge periode waar elke golfbaan in Nederland last van heeft gehad. De greens waren op een enkele na zelfs in zeer goede conditie en redelijk snel. De wedstrijd is verder zonder noemenswaardige incidenten verlopen en om 17.30 uur waren de spelers weer in het clubgebouw. De wedstijdleiding kon aan de gang met de scorekaarten. Uit de scores kon worden gezien dat de baan haar tanden had laten zien want deze waren niet bijzonder hoog.

Golf NPGT2018

Uitslag
Er werden 5 birdies geslagen en de prijzen in de 3 afzonderlijke categorieën werden als volgt verdeeld:

Hoge hcp

  Naam Eenheid Handicap Punten
1. Gijs Eerdman Landelijke Eenheid 34.6 31
2. Ria Bresser Noord-Holland 30.8 30
3. Hilda van der Helm Gast 21.4 29


Mid hcp

  Naam Eenheid Handicap Punten
1. Stefan van der Noordt Den Haag 19.4 36
2. Harold Visser Landelijke Eenheid 20.5 35
3. Dirk-Jan Vellinga Noord Nederland 18.7 32

Voordat ik de scores van de lage hcp categorie ga vertellen eerst even wat over degene die heeft laten zien dat de jeugd de toekomst heeft. Met welgeteld drie prijzen ging Floortje Bosma van de KMAR aan de haal. Zij won de neary, de leary en was in haar categorie met 35 punten de beste van de dag waarbij ze twee zgn. single handicappers achter zich liet. Chapeau!

Lage hcp

  Naam Eenheid Handicap Punten
1. Floortje Bosma Kon. Marechaussee 14.6 35
2. Gerard de Leeuw Landelijke Eenheid 6.5 34
3. Arjan de Haas Kon. Marechaussee 4.3 31


Bedankt!

Ik wil iedereen bedanken voor hun deelname en tot volgend jaar. En als Knol’s koek weer hersteld is van de brand zullen de traditionele Groninger koeken in 2019 weer van de partij zijn.

Ruud Wevers
Organisator NPGT