Remco Kromkamp voor het tweede achtereen volgende jaar kampioen dienstwapen

0
1383
NPSB kampioenschap dienstwapen-1e-teams

Op vrijdag 27 januari 2017 werd het uitgestelde NPSB kampioenschap dienstwapen op het onderdeel pistool verschoten. Uitgesteld omdat op vrijdag 7 oktober 2016 de registratie van de punten niet goed ging. Er is toen besloten om de wedstrijd op een later tijdstip opnieuw te verschieten.

Op vrijdag 27 januari 2017 was het moment dan daar. De schietbaan van schietvereniging Driebergen-Rijsenburg was weer de locatie waar de wedstrijd verschoten werd. Schutters die eerder al hadden ingeschreven, maar ook nieuwe schutters hadden zich ingeschreven. In totaal deden 60 schutters mee. Er schreven 12 teams in. Onder de schutters 9 studenten van de politieacademie en 5 vrouwelijke schutters. Een positieve wending binnen het jarenlange circuit van mannelijke politieagenten. Een andere positieve wending was de deelname van de Koninklijke Marechaussee. Het was al een tijdje geleden dat de KMar deel nam aan deze wedstrijd. Zo positief dat de KMar besloten heeft om het NPSB kampioenschap dienstwapens, onderdeel pistool en geweer, voor 2017 te gaan organiseren. Deze wedstrijd zal plaatsvinden op vrijdag 20 oktober 2017. Ook weer op de schietbaan waar deze wedstijd is verschoten.

De wedstrijd
Op een afstand van 25 meter van het schietpunt werd de schietschijf opgehangen. Iedereen kreeg eerst 5 schoten om proef te schieten. Je was verplicht om met één hand te schieten. Als dat klaar was werden de schijven verwisseld voor een kaart, waarop de eerste 10 wedstrijdschoten op werden geschoten. Men kreeg nog wel eerst even het resultaat van de proefschoten te zien. Na de eerste 10 wedstrijdschoten werden de schijven gewisseld en hingen er weer schone kaarten voor de tweede wedstrijdserie van 10 schoten. Iedere schutter schoot zijn serie van 10 schoten op een nieuwe schone kaart. Hierdoor kon er geen discussie ontstaan over het schietresultaat en had iedere schutter dezelfde omstandigheden waaronder geschoten werd. Het wisselen van de kaarten leverde echter wel wat plak- of nietwerk op.

NPSB kampioenschap dienstwapenkaartwissel

Eerlijk en transparant
Na elke kaartwissel werden de kaarten ingeleverd bij het telbureau. Daar werden alle resultaten met de grootste precisie nagekeken. Bij de minste twijfel hoe een score toe te kennen, werd daarvoor een schotmaat gebruikt. Ook hier stond integer en betrouwbaar hoog in het vaandel. Als je vragen had over je score, kon je je eigen schoten op je twee kaarten nog eens bekijken. Door deze transparante manier was iedereen tevreden met de toegekende scores.


Resultaat

Remco Kromkamp (HPSV, Den Haag) werd vorig jaar kampioen en moest dus zijn titel verdedigen. Dat deed hij met succes en met een score van 186 punten van de maximaal 200 te behalen punten, werd hij voor het tweede achtereenvolgende jaar kampioen. Op de tweede plaats eindigde T. Kuijpers (Koninklijke Marechaussee) met 175 punten en derde werd S. Dijkstra (AGPS uit Amsterdam) met een score van 173 punten. Bij de teams werd HPSV 1 uit Den Haag kampioen met een totaal van 507 punten, AGPS 1 uit Amsterdam werd met 497 punten tweede. Op de derde plaats eindigde Schietteam Rotterdam. Verder was er een prijs voor de beste dame en die ging naar M. Verstegen (Lampegatters) met een score van 138. De beste student was M. van Luijk (team 1421, Den Haag) met een score van 163.

NPSB kampioenschap dienstwapen-1e-teams

Download uitslagenlijst


NPSB kampioenschap dienstwapenpoedelprijsPoedelprijs

De poedelprijs of liever gezegd aanmoedigingsprijs ging naar Jos van Roon uit Den Haag. Nadat de prijsuitreiking had plaatsgevonden nam Koos Janssen van de NPSB het woord. Hij bedankte de HPSV voor het organiseren van de wedstrijd en had een mooi en toepasselijk cadeau voor de HPSV. Verder nodigde hij een ieder weer uit om deel te nemen aan het NPSB-kampioenschap 2017, dat zoals gezegd gehouden zal worden in Driebergen op vrijdag 20 oktober 2017.

We kunnen terugkijken op een geslaagde wedstrijd.

Marcel Zuurmond, voorzitter HPSV afdeling schieten.