Rotterdam Open Golf – Een natte en toch heerlijke dag

0
1175
Een-trotse-Roel-van-Hunnik-met-de-Rijnmond-Open-Bokaal
Een trotse Roel van Hunnik met de Rijnmond Open Bokaal.

Rhoon – 4 september 2017

“Kan ik nog meedoen?”

“Kan ik later beslissen of ik mee wil doen?”

“Kan ik de dag  zelf bellen of ik mee kan doen?”

“Gaat het vanwege het  weer wel door?”

“Is de baan niet te nat?”

Dat waren enkele vragen die we in de loop van de tijd kregen, na het sluiten van de inschrijfperiode en vlak voor de wedstrijd. Tuurlijk kan het, lukt het en gaat het door!

Hectisch
Oké, oké…. het is wat druk en hectisch als je koud uit een lekker warm land geland bent maar het is allemaal gelukt. Koffers uitpakken en gelijk maar inloggen op de website van Rhoon. Gelukkig hadden we het grootste deel van de startlijst al ingevuld en konden we de mail met de tijdstippen en startlijst er redelijk vlot uitdoen.

Nat
Op maandag 11 september 2017 om 10.45 uur kwamen wij aan op de golfbaan. Een aantal enthousiastelingen was al op de club aanwezig ( konden niet slapen van de spanning natuurlijk…)  en na wat voorbereiding kon de aanmelding beginnen. Met  veel hulp van twee vrijwilligers van golfclub Oude Maas  en een zakje tees van Golfplaza kon men de baan in. Het zou verschrikkelijk worden volgend de weersverwachting: regen, onweer, wind en alles wat daar  tussen zat. Ik moet  zeggen…. natuurlijk heeft het geregend en gewaaid, maar op zich viel het nog mee. Op een paar paraplu’s na, heeft iedereen het heel kunnen houden. Zelfs de kleding van een ieder heeft het slechte weer doorstaan.

In de prijzen
Omdat er tussen de eerste en laatste starttijd bijna anderhalf uur zat, was het voor een aantal spelers behoorlijk lang wachten. Maar toch bedankt!  De scores  waarmee men binnen kwam, liepen nogal uiteen. Van 6 tot en met 36 punten. Maar het merendeel had toch lekker en leuk gelopen dus:  Who Cares!

Er was een evenredige verdeling gemaakt tussen de hoge en de lage handicappers en bij de hoge handicappers was nieuwkomer Irene ” ik heb toch niets te zoeken op dit toernooi” Schoonfeld de winnares en bij de lage handicappers  ging Wil  “stormbreaker”  Giesbertz er met de eerste prijs vandoor.

De cup met de grote oren, de Rotterdam Open bokaal, ging dit jaar naar Roel van Hunnik!

Verder waren er nog prijzen voor de longest drive en de gezamelijke neary. De knallers  waren van Lucie Appel en Pieter Stout. De neary werd op een mooie afstand gelegd van de pin door Henk van Dalen.

Heerlijke afsluiting
Na de prijsuitreiking konden de eters aan tafel schuiven, waarna we een heerlijke maaltijd voorgeschoteld kregen. De sfeer was gezellig en relaxed en zo hoort het ook na een heerlijk dagje golfen!