Simon Kistemaker als (gast)coach bij het Nederlande Politie voetbalelftal

0
1868
Simon Kistemaker

Op dinsdag 8 maart 2016 zal Simon Kistemaker het Nederlands politie elftal coachen tijdens de oefenwedstrijd tegen Jupiler League ploeg Telstar. Dan staat namelijk om 19:30 uur het oefenduel tussen beide ploegen op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld in het Tata Steel Stadion, de thuishaven van Telstar.

Met Kistemaker, die vorig jaar tijdens de afscheidswedstrijd van Arjan de Zeeuw het elftal van Arjan naar een 0-5 overwinning coachte op (oud) Telstar, werd afgesproken dat als hij dat wilde, hij het Nederlands politie elftal nog eens zou coachen.

Bondcoach van het Nederlands politie elftal, Patrick van de Lagemaat, toen zelf speler tijdens bovengenoemde afscheidswedstrijd, gaf aan dat hij geen mooiere wedstrijd kon verzinnen dan deze tegen Simon zijn oude club om de afspraak na te komen. ‘Ik ga deze pot samen met Simon en mijn assistent Nihat Karadag doen. Simon heeft aangegeven fit te zijn en dit graag te willen doen. De man ademt voetbal en we kunnen veel van hem opsteken.

Ik heb een volledige en fitte selectie en mis alleen Michael Lanting. Lanting wordt door zijn huidige club, topklasser sv Spakenburg, niet vrijgegeven om aan deze wedstrijd mee te doen,’ zegt van de Lagemaat.

 ‘In januari hebben we een oefenwedstrijd gespeeld tegen RKC Waalwijk en die verloren we met 1-0. Hoewel RKC natuurlijk voetballend sterker was hebben we daar een puike pot op de mat gelegd. Ik zal samen met Simon eens kijken hoe we het beste Telstar kunnen bespelen. De laatste weken zijn die in vorm en bezig aan een opmars in de Jupiler League. We gaan het lastig krijgen, maar ga de uitdaging graag aan.’

Selectie Nederlands politie elftal:
1.Ruben Te Witt (k), 2. Kevin Dijkstra (k), 3. Mark den Hartogh, 4. Danny Scholte, 5. Alex de Bruijne, 6. Abdel Allaoui, 7. Steven van Es, 8. Remco Meesman, 9. Thom Leenen, 10. Marco Miltenburg, 11. Yak-Wing Law, 12. Hakan Yilmaz, 13. Richard van Schooten, 14. Jordi Bitter, 15. Michel Boonstra, 16. Rick Olde Olthof, 17. Pieter Koopman, 18. Quincy Tazelaar