SKATE4AIR

0
510
Erik Ruiter

Elke dag fiets ik door weer en wind op en neer naar politiebureau Hilversum, echter op vrijdag 2 februari zal ik voor de eerste keer 200 km schaatsen in Oostenrijk met SKATE4AIR voor het goede doel: namelijk de stichting Cystic Fibrosis Nederland.

Ik zal jullie vertellen waarom. Cystic fibrosis (CF) staat ook wel bekend als taaislijmziekte. Mensen met CF hebben veel luchtweginfecties, maar ook darmproblemen en pancreasinsufficiëntie behoren tot de symptomen. De behandeling is nog steeds symptomatisch en varieert tussen een antibioticumkuur en een longtransplantatie. Genezing is op dit moment nog niet mogelijk!
Nog steeds is de mediane overleving tussen de 35 en de 40 jaar met vaak een slechte kwaliteit van leven. De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting zet zich om meer onderzoek te verrichten naar de geschikte behandeling van CF. Het onderzoek op dit moment heeft als doel een toekomst voor te bereiden waarin alle mensen met CF een behandeling kunnen krijgen op maat (op basis van de verschillende genetische componenten) en uiteindelijk de oorzaak van CF aan te pakken! (dus te genezen)
Buiten dat ik vol in training ben, net zoals nu 135 andere schaatsers, is het de bedoeling dat ik zoveel mogelijk geld ophaal aan donaties, in ieder geval 750 euro.

Ik bericht jullie om te jullie steun te vragen. Iedere kleine bijdrage, is een stapje dichterbij genezing! Alvast bedankt !skate4air

Met onderstaande link kun je mijn webpagina zien. Via die site is donatie mogelijk.
https://www.skate4air.nl/actie/erik-ruiter

Groeten,
Erik Ruiter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here