Sneeuw en hagel

0
1285
Silvretta

Het warme weer dat we in Nederland gehad hebben de afgelopen maanden vormt een groot contrast met het weer dat negen enthousiaste collega’s van de bergsport over zich heen kregen begin juli.

Op 1 juli reisde de groep af naar het Oostenrijkse Galtür, om vanuit het dal naar de Jamtalhütte op 2165 meter hoogte te wandelen. Gedurende de eerste dag werd vast geoefend met touwtechnieken en rotsklimmen als voorbereiding op de rest van de reis.

In de dagen die volgden werden tochten gelopen, onder andere naar de Wiesbadnerhütte. Vanaf daar ging de groep de gletsjer over, getergd door wind, regen en zelfs sneeuw. Ook wist de groep de Piz Buin te bedwingen, met 3312 meter de hoogste berg van Vorarlberg. Een echte uitdaging met een steile klim, scherpe rotsgraten en echt alpineweer! Onweer en hagel zorgden hierbij voor een extra dimensie. Iedereen kwam gelukkig veilig aan, met enkele deuken in de helm als schade.

Silvretta

Daarna zette het verwachte slechte weer helaas toch door, waardoor de tocht naar de Dreilandenspitze niet door kon gaan. Voor de groep een mooi moment om zich verder te bekwamen in de kunst van het sneeuw- en ijsklimmen. De prachtige reis werd afgesloten met onder andere rotsklimmen, abseilen en reddingstechnieken, voordat werd teruggekeerd naar het dal en alle deelnemers huiswaarts gingen.