Sneeuwschoen trektocht Ecrins groot succes!

0
1424
Sneeuwschoen-trektocht-Ecrins-2017-03

Op zaterdag 11 maart 2017 vertrok een groep collega’s vanuit Nederland naar het Franse natuurgebied de Ecrin om met elkaar een sneeuwschoen tocht te lopen. In een plaatsje vlakbij Briancon (Frankrijk) maakten de deelnemers aan deze sneeuwschoentrektocht kennis met elkaar. De volgende ochtend sloot in alle vroegte de berggids aan waarna de groep het gebied introk.

Er mag wel gesteld worden dat wij geluk hebben gehad met het weer: zon, blauwe lucht en mooie vergezichten waren aan de orde van de dag. Iedere ochtend werd er dus druk gesmeerd met de zonnebrand factor 50 om niet te verbranden. De dagen waren mooi, af en toe zwaar en iedereen vond er zijn eigen uitdaging. Of het nou ging om de hoogte, de sneeuwdiepte of de zwaarte, iedereen stond voor elkaar klaar en hielp elkaar verder. De collega’s uit heel het land leerde elkaar snel kennen waardoor er een hechte groep ontstond. De gezelligheid van de tocht werd aan het einde van de dag voortgezet op een van de vele terrasjes van de berghutten en ook tijdens het avondeten.

De berghutten waren van uitstekende kwaliteit met zelf warme douches. s’ Morgens stond er een heerlijk ontbijt voor ons klaar en nadat de lunch was ingepakt gingen wij er met elkaar op uit. Tijdens de tocht hebben wij op verschillende toppen gestaan van rond de 3000 meter. Ook hier kon iedereen zijn eigen keuzen maken of je nu ergens op de groep bleef wachten of mee de top op ging, alles was mogelijk.

Op naar de volgende tocht! Ga jij ook mee?