Snelle tijden schaatsdag Enschede

0
2867

Het was een ietwat koude dag, die 21ste maart, maar lekker weer om te schaatsen. Een klein groepje schaatsers uit het hele land meldde zich al vroeg op de IJsbaan Twente in Enschede om nog één keer dit schaatsseizoen enkele rondjes te maken op het ijs. De ijsvloer lag er prachtig bij. Zo’n veertig schaatsers bonden hun schaatsen onder en warmden zich op om een paar snelle tijden neer te zetten. Het was weer tijd voor de jaarlijkse schaatswedstrijd voor politiemedewerkers.
Doordat de voorgaande jaren het deelnemersveld wat uitgedund was (laten we de oorzaak houden op de vergrijzing, want hoewel er ieder jaar tijden werden gereden waar menig schaatsende jeugdige alleen maar van kan dromen, werden de meeste scherpe tijden toch neergezet door de ervaren, oudere en soms ietwat grijzende schaatsende politiemensen waarvan een deel inmiddels aan het genieten is van hun welverdiende pensioen) werd de brandweer gevraagd om ook mee te doen. Dat bleek een goede zet ; er meldden zich zowaar nagenoeg evenveel brandweermensen als politiemensen waarmee de eerste schaatswedstrijd voor politie/ KMar én Brandweer een feit werd. De wens was om de ambulancedienst ook deel te laten nemen zodat het een 112-wedstrijd zou worden, maar helaas… het bleek wat lastiger te zijn om de juiste personen binnen de ambulancedienst te bereiken. Mocht er volgend jaar weer geschaatst gaan worden (wat uiteraard wel te hopen is) dan zal alsnog geprobeerd worden om de schaatsende ambulancemensen ook het ijs op te krijgen, gewoon omdat het kan.

De voorspelde snelle tijden werden gereden. En hoewel de oude politierecords van Edwin Roetman (heren masters, 2009), Remco Pieper (heren senioren, 2008) en Claudia van Tol (dames, 2008) niet sneuvelden, werden er wel persoonlijke records gereden. Na de langebaanwedstrijden deed een groot aantal deelnemers ook nog mee aan de (mini)marathon over 25 ronden. Hoewel menig deelnemer eigenlijk al geen puf meer had om na drie langebaanafstanden nog een marathon te rijden en sommigen voor de start van de marathon al wensten dat ze over de finishlijn waren, werd er toch hard gereden, met name door de kopgroep (waarin ook één van de dames hard mee reed!). Waarschijnlijk was dit voor een groot deel te danken aan Henk Jan Kerkhoff (Eurosport commentator) die iedereen letterlijk naar de eindstreep wist te praten, maar vooral ook omdat er simpelweg een paar prachtige bekers te verdienen waren. Na het middaguur toog ieder huiswaarts met een klein bedankje én vermoeide benen van de laatste ijskilometers van dit schaats seizoen na een sportieve ochtend met collega’s.

De prijzen werden mee genomen door:
categorie: Heren Masters
algemeen klassement: 1. Edwin Roetman (politie), 2. Alex Scholte (politie), 3. Henk v/d Belt (politie)
marathon: 1. Edwin Roetman (politie), 2. Alex Scholte (politie), 3. Henk v/d Belt (politie)

categorie: Heren Senioren
algemeen klassement: 1. Menno Klunder (brandweer), 2. Robert de Vries (KMar), 3. Gerwin Tiems (brandweer)
marathon: 1. Menno Klunder (brandweer), 2. Gerwin Tiems (brandweer), 3. Mark Jens (politie)

categorie: Dames
algemeen klassement: 1. Claudia van Tol (politie), 2. Judith Moraal (politie), 3. Georgette Kloof (politie)
marathon: 1. Claudia van Tol (politie), 2. Judith Moraal (politie), 3. Georgette Kloof (politie)