Spannende strijd om het Nederlands kampioenschap Mountainbike NPSB 2016

0
2301

Op zaterdag 1 oktober 2016 werd het NK MTB gehouden in het Limburgse Venlo op de grens met Duitsland. Het NK werd dit jaar in samenwerking met de brandweer georganiseerd. Uit eindelijk stonden er 65 deelnemers van de brandweer en de politie in verschillende categorieën aan de start. 

De brandweer Venlo had een mooi en uitdagend parcours uitgezet, hoogteverschil afgewisseld met technische stukken.  Het bleek een spannende strijd te worden in de verschillende categorieën.

nk-mtb-ctr-90uwiaazvme

Categorie Heren onder de 40 jaar 
In de categorie heren onder de 40 jaar namen Melvin Bos en Gilian de Visser van af de start de leiding in de wedstrijd. Op een 1 minuut achterstand streden Anco Verstegen en Leon van Asten om de 3e plaats. Beiden koppels streden tot in de laatste ronde om de ereplaatsen. Gilian de Visser kon zijn concurrent Melvin Bos nog voor de laatste beklimming uit het wiel rijden. Waardoor hij Nederlands kampioen werd en met de handen in de lucht over de finish kwam. Achter Melvin Bos sprintte Anco verstegen naar 3e plaats. Leon van Asten moest zich gewonnen geven in de sprint op laatste beklimming en werd 4e.

Categorie 40 plus 
Bij de heren tussen de 40 en de 50 jaar stonden helaas maar twee deelnemers aan de start. Er werd echter flink gestreden om de Nederlandse tricolore. Michel Lubben en Saimen Custers waren aan elkaar gewaagd. De strijd om het Nederlands kampioenschap werd op de laatste beklimming beslist. Michel Lubben sprintte naar de eerste plaats en werd Nederlands kampioen in de categorie 40 plus.

Categorie 50 plus  
Ook bij de heren boven de 50 jaar werd het een spannende strijd. Na de eerste ronde kwamen Peter Voesenek en Rick van de Kuijl gezamenlijk over de streep. De tweede ronde reed Peter Voesenek echter weg bij Rick van de Kuijl en breide zijn voorsprong verder uit. Peter Voesenek werd verdienstelijk Nederlands kampioen en Prolongeerde zijn titel. Achter dit koppel werd het wederom een spannende strijd. Wietse Lolkema en Epko Oosterheerd  hoorden de speaker de laatste ronde aankondigen. Maar op dat moment sloeg het noodlot toe bij Epko Oosterheerd net na de laatste doorkomst reed hij lek op één van de technische gedeeltes van het parcours en hij moest de strijd staken. Wietse lolkema werd desondanks knap 3e en mocht het podium in Venlo beklimmen.

Dames 
Bij dames werd vooraf een spannende strijd verwacht en dat werd het ook. Na de eerste doorkomst lag Anniek Merkuur op kop, maar enkele seconden afstand gevolgd door  Yva geluk en Tamara Rumuller. Ook Yva geluk kreeg met pech te maken. Ze kon gelukkig snel weer op de fiets springen en begon aan de inhaal race. Ze kon echter de sterke Anniek Merkuur niet meer inhalen. Anniek Merkuur proloingeerde haar titel en werd Nederland kampioen. De derde plaats was voor Tamara Rumuller die tevreden terug keek op haar podium plaats. Op de vierde plaats eindige Jolanda Sneekes welke moe maar voldaan over de finish kwam. 

Na afloop werden de Nederlands kampioenen gehuldigd en kregen naast de medailles een echte Limburgse vlaai uit gereikt. 

Klik hier voor uitslagen.