Stefan van der Noordt, onbetwiste nieuwe golfkampioen

0
912
Mooie prijzen voor de beste strokeplayspelers 2019
Mooie prijzen voor de beste strokeplayspelers 2019.

Zeewolde – Op donderdag 13 juni werd het eerste golf-NK van 2019 gespeeld en wel het NK Strokeplay, een spelvorm waarbij iedere slag (stroke) telt. Op de prachtige parkbaan van golfclub Zeewolde kwamen 42 spelers aan de start. Na de gebruikelijke koffie en inslaan op de driving-range gingen om 11.00 uur de eerste flights van start op hole 1 en 10. En hoewel het volgens de weersverwachting niet droog zou blijven, bleef dat het voor het grootste deel van de wedstrijd wel. Alleen het laatste half uur kwam er een regendouche over waardoor niet iedereen het droog hield. 

Prima scores, heerlijke dag
Zeewolde is absoluut één van de mooiere en betere golfbanen in Nederland en hij lag er prachtig bij. De fairways waren strak gemaaid en de bunkers lagen er netjes bij. Ondanks de storm van de dagen voor de wedstrijd lagen er geen takken en ander natuurlijk materiaal in de weg. Alleen de greens waren wat wisselend van snelheid waar degenen met (hele) goede scores zeker geen last van hadden maar de anderen des te meer. Ach ja, balans moet er zijn….

Het werd uiteindelijk een heerlijke dag met af en toe een zonnetje, wat wind die het golfspel alleen maar uitdagender maakte en een aantal spelers dat een absolute topdag had. Dat gold zeker voor de uiteindelijke kampioen. Startend in de 1e flight waarin ondergetekende getuige was van een rondje dat je misschien eens in het jaar hebt: nergens over hoeven nadenken, ballen die bijna allemaal goed vallen en waar er sprake is van een “misser” daar dan toch nog mee uit de voeten kunnen. En als de holes dan ook nog zo groot lijken als meloenen waardoor een recordaantal 1-putts gemaakt wordt, dan word je inderdaad de onbetwiste kampioen. Stefan van der Noordt van de eenheid Den Haag had de dag van zijn leven met maar 2 dubbel bogeys op de kaart en de rest bogey en par. Heel veel par. Met een score van 85 slagen bruto en 64 netto (bruto score minus handicapslagen) wat een netto score opleverde van maar liefst 8 slagen onder de baan (par 72). Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij in zowel de bruto- als netto-categorie eerste werd.

Stefan, nogmaals van harte gefeliciteerd!

Overige uitslagen
Neary hole 2: Edwin Hofte
Neary hole 14: Paul Stork
Tweary hole 16: Theo van Twillert

Download uitslagenlijst klik HIER

Bruto categorie (feitelijk aantal strokes)    

  Naam Eenheid Handicap Slagen
2. Edwin Hofte KMAR 7.5 87
3. André Zoon PDC 13.8 87

 

Netto categorie (bruto score minus handicapslagen)        

  Naam Eenheid Handicap Slagen br./net.
2. Harold Visser Land.Eenheid 17.5 91 / 64
3. André Zoon PDC 13.8 87 / 69