Stephan van der Noordt en Gijs Eerdman, Politiegolfers van het jaar 2019

0
1051
Stephan vd Noordt, trotse Politiegolfer van het jaar
Stephan vd Noordt, trotse Politiegolfer van het jaar

Op 23 september jl. werd op de prachtige golfbaan Wouwse Plantage (tussen Roosendaal en Bergen op Zoom) het NK Stableford gespeeld. Inmiddels traditiegetrouw de finale van de Politiegolftour. Na zeven wedstrijden door heel Nederland zijn de Politiegolfer en Politiegolftalent van het jaar bekend geworden.

Dit jaar hebben maar liefst 170 unieke deelnemers meegedaan aan de Politiegolftour.  Net als andere jaren waren er twee categorieën: tot handicap 20 en vanaf handicap 20.1 waarbij de verdeling nagenoeg op 50-50 lag, respectievelijk 86 en 84 spelers. Aan het aantal inschrijvingen is duidelijk te zien dat het politiegolf fors in de lift zit. Vorig jaar waren er tot en met het NK Stableford in september 585 deelnemers en dit jaar zijn dat er 655. Dat zijn er maar liefst 70 meer, omgerekend een hele wedstrijd meer!

De tour kenmerkte zich dit jaar door overvolle wedstrijden en een voortreffelijke sfeer. Namens alle organisatoren: hartelijk dank daarvoor!

Een speciaal applaus (en een aardigheidje in de vorm van een doosje ballen) ging naar de spelers die alle zeven wedstrijden hebben gespeeld: Stephan van der Noordt, Manuel Mulder, Kees Jansen, Gerard Dekker, Fred Braam, Nellie de Koning, Karel Siepel, André Kraaijeveld, Willem Lelijveld, Trix Moree en ondergetekende.

Gijs Eerdman ontvangt de trofee voor Politiegolftalent van het jaar
Gijs Eerdman ontvangt de trofee voor Politiegolftalent van het jaar.

Van de zeven wedstrijden telde de beste vier resultaten voor het klassement. In de hogere handicapgroep heeft Gijs Eerdman van de Landelijke Eenheid bijna het hele seizoen bovenaan gestaan. Hij werd dan ook de terechte winnaar en mag zich Politiegolftalent van 2019 noemen.

Theo Vrijland van de eenheid Rotterdam speelde zich op de laatste wedstrijddag knap naar de tweede plaats na een zware rugoperatie afgelopen zomer.

In de lagere handicapcategorie hebben diverse spelers de koppositie in handen gehad. De finale strijd ging tussen Stephan van der Noordt van de eenheid Den Haag en Harold Visser van de Landelijke Eenheid die na het NK allebei op 142 punten eindigden. Omdat Stephan een iets lagere handicap heeft, bemachtigde hij de titel van Politiegolfer van het jaar en werd Harold de runner-up.

Arnold van der Waarden van de eenheid Oost-Brabant werd winnaar van het birdieklassement. Hij maakte er maar liefst zeven in vier wedstrijden.

De Politiegolftour 2019 is ten einde maar het golfseizoen nog niet. Er komen nog vier wedstrijden aan waarbij voor de Texel Challenge op 7 november en de Winter Koppel Wedstrijd op 12 december nog plaatsen beschikbaar zijn. Je bent van harte welkom om mee te doen. Graag tot ziens.

Download:
PGVHJ 2019 – eindklassement per 24-09-2019

Petra van den Aardweg,
gedelegeerde golf NPSB