StormRun Deest

0
2762
StormRun Deest 2017

[vc_text_separator title=”Verslag Renze Jongman” i_icon_fontawesome=”fa fa-pencil” title_align=”separator_align_left” align=”align_right” add_icon=”true”]Op 29 oktober 2017 vond de derde editie van de Storm survivalrun plaats in Deest. Dit jaar voor het eerst in samenwerking met de Nederlandse Politie Sportbond. Door deze samenwerking waren er naast de standaard klassementen ook twee politieklassementen beschikbaar voor de politie en marechaussee. Je kon je inschrijven voor het zes of negen kilometer parcours.

’s Morgens om negen uur vertrokken wij met meerdere collega’s vanaf het Politie Trainingscentrum Overamstel richting Deest. Aangekomen in Deest was de sfeer al snel te proeven. Overal bekende gezichten en vandaag ook veel collega’s die niet alleen in het politieklassement meededen maar ook in recreanten categorieën of de ouder-kind categorie. Voor onze categorie, de politie negen kilometer, klonk het startschot om elf uur. Met een leuke groep collega’s gingen wij snel van start en al snel merkten we dat het terrein aardig drassig was van de natte dagen ervoor en door de startgroepen voor ons waren de touwen al vrij glad. Doordat ik al eerder meegedaan heb met deze run wist ik dat er veel gevarieerde swingovers in zaten. Van normale touwen tot balken en buizen. Dit maakte het extra uitdagend en zwaar. Je zag de deelnemers aan de lopende band weer naar beneden glijden door de gladheid. Vlak na de start werden we al verrast door een lange apenhang, onderbroken door een net, over het water heen. Dit was een mooie opwarmer voor de rest van de run. We vervolgden onze weg over vele dijken heen waardoor je bovenbenen al snel goed vol zaten. Niet veel later kwamen wij op het trainingsterrein van Storm uit waar ze twee pittige combinatiehindernissen hadden uitgezet die snel op elkaar genomen moesten worden. Van tevoren zag je de deelnemers er al met bosjes uitvallen en al schuddend met de onderarmen langs de zijlijn staan. Bandenapenhang, lianen, onder een pallet doorklimmen en vervolgens weer onder drie kleine losse balkjes doorklimmen. Al met al vrij pittig en een momentje achteraf om jezelf te herpakken was wel nodig. Snel hierna met de armen nog vol een lange apenhang over het water heen. Daarna volgden meerdere  swingovers die door de gladheid niet makkelijker werden. Maar des te groter de uitdaging. We kregen nog meer leuke combinatiehindernissen, triangels en swingovers voor de kiezen, totdat je in de verte de omroeper alweer hoorde. Hierdoor wist je dat je in de buurt van de finish kwam en al snel kwamen we bij de eindhindernis uit:

Hindernis StormRun
Hindernis StormRun

Via de lianen, naar de staplussen waar je over alle balken heen moest. Vervolgens een monkeybar overgaand in de verticale balken. Een leuke eindhindernis waar veel deelnemers hun bandje hebben verloren. Het was een mooie en zware run dat achteraf een heel voldaan gevoel gaf!

NPSB 9 km politieklassement Heren:

  1. Renze Jongman
  2. Chris Hoekmeijer
  3. Luc Peute

NPSB 9 km politieklassement Dames:

  1. Anne van der Meulen
  2. Christa Stuart
  3. Rosa vd Broek

[vc_text_separator title=”Verslag Sandra van den Brink” i_icon_fontawesome=”fa fa-pencil” title_align=”separator_align_left” align=”align_right” add_icon=”true”]Een survival in het Land van Maas en Waal, dat beloofde wat op de winderige zondag 29 oktober 2017. Storm Outdoor organiseerde in Deest, aan de oever van de Waal een run over 6 en 9 kilometer, voor zowel wedstrijdlopers als recreanten. Nieuw dit jaar was een aparte startgroep en klassement voor de politie. Onder de vlag van de Nederlandse Politiesportbond konden deelnemers zich inschrijven voor de 6 of 9 kilometer.
 
StormRun Deest 2017
Zelf deed ik mee aan de 9 kilometer, maar dan van de wedstrijdlopers en buiten de politie om. Ondanks dat ik wel een collega ben, koos ik ervoor op binnen mijn eigen reguliere startgroep te starten omdat ik dan punten kon halen voor mijn eigen klassement. Dit overigens samen met Renske Verboort en Kim Jansen, beiden collega en fanatiek survivallaar. De route en de hindernissen waren echter hetzelfde als die mijn collega’s later op de ochtend zouden afleggen.
 
Deest is gelegen tussen dijken en waarden in en dat is te merken aan het parcours. De route voerde door sloten, modder en op en neer over de dijken waar de wind vrij spel had. Vooral de apenhang die vanaf een vijver begon en waarbij je direct met je rug in het koude water kwam te hangen, was even doorbijten. Maar ook de diverse combi’s (meerdere aaneengesloten hindernissen die zorgen voor verzuring van de armen) met als sluitstuk acht opstaande paaltjes in de eindhindernis, zorgden voor een mooie, diverse en ook zware run.
Survivallen staat ook wel bekend als de strijd tegen de elementen, die was er zeker! Na 39 hindernissen voor de 9km lopers, en 32 hindernissen voor de 6 km lopers wachtte er voor alle lopers de befaamde (en welverdiende) hot-tub.

StormRun Deest 2017Renze Jongman (Amsterdam) werd 1e bij de heren op de 9km, Anne van der Meulen (Amsterdam) 1e bij de dames. Op de 6km won Gideon Visser (Enschede).

Renske, Kim en ik deden het prima binnen ons eigen klassement en werden resp 5e, 8e en 4e.

Sandra van den Brink

Uitslagen:
https://www.uvponline.nl/uvponlineU/index.php/uitslag_rt/toonuitslag/2017/463