Strijd mee tegen stofwisselingsziekten!

0
708
Ride4Kids

Om de dag overlijdt er in Nederland een kind met een stofwisselingsziekte. Deze relatief onbekende ziekte is de grootste doodsoorzaak onder kinderen in Nederland. Ride4Kids werft fondsen om onderzoeken en projecten te financieren die een bijdrage leveren aan het vinden van medicijnen en/of behandelmethoden die de gevolgen van de ziekte bestrijden en mogelijk genezing brengen.

‘…Iedere week worden in Nederland, 1 à 2 kinderen geboren met een stofwisselingsziekte. Van deze kinderen sterft 50% voor de leeftijd van 10 jaar, 75% wordt nooit volwassen…’.  Een behandeling bestaat niet. Dit is onacceptabel!

In september 2019 zullen twee teams van collega’s uit Tilburg deelnemen aan de Ride4Kids Pyreneeën challenge, team “The long way up” en team “Zebra”. Zij zullen de berg-reuzen in de Pyreneeën gaan bedwingen om op die manier zoveel mogelijk aandacht te vragen voor kinderen met een stofwisselingsziekte èn om zoveel mogelijk geld in te zamelen om onderzoek te bekostigen.

Steun Ride4Kids!
Doe een financiële bijdrage of neem zelf ook deel aan de Pyreneeën Challenge van 11 tot en met 13 september 2019 in de Pyreneeën. Beklim uitdagende bergen met namen als ‘Col du Tourmalet’ en ‘Col d’ Aubisque’.
Ook als vrijwilliger kun je je steentje bijdragen! Schrijf je in en wees erbij!