Succesvol NK MTB

0
1452
Mountainbike NPSB

Op zaterdag 28 oktober was Venlo voor het tweede jaar op rij het toneel van het Nederlands Kampioenschap MTB NPSB. Ook dit jaar wisten uit verschillende windstreken van het land de mountainbiker het parcours in Venlo te vinden. Op het parcours waar een dag later ook het Limburgs kampioenschap werd verreden, streden de leden van NPSB om de felbegeerde podiumplaatsen. Er stonden dit jaar ongeveer 60 deelnemers aan de start van de verschillende categorieën.

Senioren
Bij de senioren, heren onder de 45 jaar stonden dit jaar verschillende kanshebbers aan de start. Aan het begin werd al snel duidelijk dat Glenn Edelenbos zich sterk voelde. Gillian de Visser kon hem nog volgen maar moest hem op het lastige parcours uit eindelijk toch laten gaan. Met een venijnige demarrage wist Glenn zijn achtervolgers los te rijden en reed hij solo naar de Finish. Op 2 minuten achterstand kwam Gillian de Visser als tweede over de streep. Een mooi resultaat voor de Zweeuw dit kort geleden nog met een blessure kampte. De strijd om de derde plaats ging tussen Melvin Bos en Roy Rademaekers. Melvin die onderweg materiaalpech kreeg, wist nog knap terug te komen maar kon net niet voorkomen dat Roy Rademaekers naar een wel verdiende 3e plaats reed.

Heren 45+
In de categorie heren 45 plus reed Rick van der Kuijl steeds verder weg van zijn concurrenten. Hij wist ronde na ronde seconden voorsprong te pakken. Uiteindelijk wist hij op het 2.5 kilometer lange parcours, in de laatste ronde zijn voorspong uit te bouwen naar meer dan een minuut. Het podium werd compleet gemaakt door Eldert van Luling en Gerard van de Grift.
Funklasse
Voor het eerst in de geschiedenis van het NK MTB NPSB werd er een funklasse categorie aan het NK toegevoegd. Met als doel een “fun” wedstrijd te fietsen in het Limburgse Venlo.
Ondanks dat het de funklasse betrof, stonden de heren gespannen aan de start en werd het een spannende wedstrijd. Jos Runhaar wist de eerste editie van de funklase op zijn naam te schrijven. Hij reed met snelle ronde tijden naar knappe eerste plaats. Als tweede en derde werd hij gevolgd door Arjan Baggerman en Wim Leen.

De organisatie van de brandweer en politie keken terug op een sportief, gezond en geslaagd Nederlands kampioenschap. Voor het volgende jaar is de organisatie op zoek naar een nieuwe locatie voor het NK MTB. Ben jij geïnteresseerd om met ondersteuning van de NPSB het NK MTB van 2018 te organiseren laat het ons weten en neem contact op: wielersport@politiesport.nl.