Succesvolle online bijeenkomst herstelreis 2020

0
775
eerste-herstelreisgroep-bijeenkomst-Tegenkracht
Eerste herstelreisgroep bijeenkomst Tegenkracht

Het is nog altijd erg onzeker wanneer er weer gereisd kan worden en of evenementen doorgaan. Maar desondanks gaat de voorbereiding op de NPSB herstelreis 2020 door. Na een periode van relatieve stilte vond onlangs een online bijeenkomst plaats voor de groep. Er werd bijgepraat en yogadocente én collega Karin Weinberg gaf een online yogasessie. Aansluitend aan de meeting volgende het overgrote deel van de groep de webinar ‘Mentaal fit, ook tijdens thuiswerken’ van professor Erik Scherder. Deze speciaal voor de politie georganiseerde webinar was als tip aan de groep meegegeven door organisatoren van de herstelreis Jacqueline Rustidge en Michel Hagenbeek. Ondanks dat iedereen veel liever ‘live’ afspreekt was de waardering voor de online bijeenkomst groot. De sfeer was positief en het was fijn om elkaar weer te zien en te spreken. De organisatie kijkt dan ook tevreden op de bijeenkomst terug.
Zodra er weer veilig naar het Verenigd Koninkrijk gereisd kan worden haakt de herstelreis 2020 aan op een van de Challenges van organisatie VOTWO. De hoop is dat dit medio 2021 kan. In tussentijd wordt binnen de restricties van de coronamaatregelen gekeken naar mogelijkheden om met de groep – online of live – te trainen en werken de deelnemers thuis aan hun conditie. Daarnaast wacht de groep nog een trainingsweekend op Ameland.

NPSB herstelreis 2021

In tussentijd gaat de NPSB door op de ingeslagen weg van de herstelsport en staat in oktober de tweede NPSB herstelreis gepland. Deze reis wordt qua opzet totaal anders dan de eerste maar heeft hetzelfde doel: met een groep collega’s in herstel toewerken naar een sportief doel. In de eerstkomende editie van personeelsmagazine 24/7 komt informatie over de herstelreis 2021. Ben of ken je een collega die herstellende is van (langdurig) ziekte (fysiek of mentaal) en wil je meer informatie en/of je belangstelling om deel te nemen tonen? Stuur dan een mail naar atletiek@politiesport.nl en/of michel.hagenbeek@politie.nl.