Succesvolle week voor rugbyers

0
1469
Warriorscup rugby NPSB team

Politie Rugby is booming. Het team van gedelegeerden Danny Williams en Daan Coumans behaalde twee topprestaties afgelopen week. Ze wonnen de Warriorscup en behaalden een derde plaats bij de prestigieuze Britse Police Nations Cup.

Warriorscup
Vrijdag 9 juni namen de Politie Rugbyers deel aan de Warriorscup, de open militaire rugbykampioenschappen.  Danny Williams: ‘Deze cup hebben we meermaals mee naar huis mogen nemen en we zijn daarom ook altijd de te kloppen ploeg. Onder zeer erbarmelijke omstandigheden werden ’s ochtends de eerste wedstrijden gespeeld. De regen kwam namelijk met bakken uit de hemel. De eerste wedstrijd speelden we tegen militairen van de Luchtmobiele Brigade. Deze wedstrijd was direct allesbepalend voor het verdere verloop van het toernooi: bij winst zouden we in de race blijven voor de prestigieuze cup, bij verlies zouden we veroordeeld zijn tot de strijd om de plate met de andere verliezers van de eerste wedstrijden. Duidelijk was dat we nog niet helemaal wakker waren, maar wel in staat waren om op de juiste momenten terug te vallen op onze basisstructuren en rugbyervaring. De wedstrijd werd nipt door ons gewonnen en was gelijk een goede wake-up call. Door ook onze tweede wedstrijd te winnen, konden we tegen onze grootste concurrent spelen: de Rhino’s.

Clash tegen de Rhino’s
‘Vanaf het eerste fluitsignaal stonden we op scherp. Onze verdediging stond als een huis. Tijdens dit toernooi speelden we met tien man, waar je normaal met vijftien man staat. Dat

vraagt veel loopvermogen om de gaten in de verdediging dicht te lopen, maar iedereen was heel gedisciplineerd. Met een aantal try’s werd deze veldslag in ons voordeel beslecht. Dit voelde alsof we de finale hadden gewonnen! Maar we moesten nog een laatste wedstrijd tegen een samengesteld team van de brandweer en defensie winnen. Ook in dit team zaten grote en sterke spelers, die de grenzen van het toelaatbare regelmatig opzochten. Voor ons was het zaak om niet mee te gaan in hun spelletje en de bal via onze lijn snel naar onze mannen op de wings te spelen, die op pure snelheid heersten over hun directe tegenstanders. Dit leverde vroeg in de wedstrijd de nodige try’s op waardoor de winst en daarmee de toernooizege werd binnengehaald.

Police Nations Cup
‘In Canterbury (UK) vond van 2 tot 4 juni de Police Nations Cup plaats. Helaas waren veel sleutelspelers niet beschikbaar, maar dit bood wel kansen voor nieuwe(re) spelers om hun opwachting te maken.

Op een prachtige, puur Engelse rugbyclub hebben we het toernooi afgewerkt.  De openingswedstrijd tegen de Fransen was een zeer gelijk opgaande strijd die, terecht, in een gelijkspel eindigde. Helaas raakte een van onze spelers hier geblesseerd en werd de spoeling nog dunner. Daarna volgden de wedstrijden tegen Engeland en Duitsland met het verwachte verlies en moesten we strijden om de 3e plek in de kleine finale. Gezien de hoge temperaturen waren deze wedstrijden overigens een zware beproeving en iedereen was echt op. Toch is het gelukt om ons op te laden en in de laatste wedstrijd wisten we het beste spel bij ons naar boven te halen. De Fransen, die de beschikking hadden over een selectie van 23(!) man, speelden we kapot en we stelden een welverdiende 3e plaats veilig. Dat voelde als de eindzege kan ik je vertellen, want iedereen heeft zich echt kapot gestreden,’ vertelt Danny. Die ook nog eens door de scheidsrechters werd uitgeroepen tot de Player of the Tournament.

‘Met een zeer voldaan gevoel kijken we terug op deze week. Twee zware rugbytoernooien in een week vraagt veel van je lichaam, maar met deze resultaten hebben we het er graag voor over,’ aldus Danny.