Superdag op golfbaan de kroonprins in vianen

0
1217
De-Kroonprins-lag-er-prima-bij
De Kroonprins lag er prima bij.

Vianen – Er zijn er maar een paar van in het seizoen: van die superdagen om te golfen. Met weinig tot geen wind, een mager zonnetje die voor een heerlijke temperatuur zorgt –“niet-te-warm-niet-te-koud”– en een golfbaan die zich voor je uitstrekt om helemaal “gesloopt” te worden. Kortom, aan de omstandigheden kon het niet liggen dat de uitslagen na het KMAR Open op 11 september jl. toch wat tegen vielen. Met die enkele uitschieter als uitzondering. Maar ja, die zijn er altijd.

Voorlopig nog niet van Corona af
Net als een week eerder bij het Brabant Open waren ook op De Kroonprins de corona-maatregelen van kracht. De verwachting is dat we hier waarschijnlijk ook volgend jaar nog wel mee te maken gaan krijgen. Door het management in Vianen werd een shotgun wedstrijd (iedereen tegelijk van start) niet toegestaan net als de prijsuitreiking. Maar dat hadden we zelf ook al bedacht. Om 10.00 uur gingen de eerste flights van start op hole 1 en 10 en bijna anderhalf uur later was iedereen de baan in. Met 66 spelers was er iets minder opkomst dan begroot; kennelijk durft nog niet iedereen het aan om in een grote groep te verschijnen. En dat is begrijpelijk als je kijkt naar hoe hardnekkig dat virus is.

Moeilijke baan
De Kroonprins is een hele leuke baan die in de knik van de A2 en de A27 richting Breda ligt. Op het oog een wat vlakke baan maar daarin heeft menige speler zich vergist. De ondulaties in de fairways, de soms hogere rough waarin je bal zomaar verdwijnt en vooral de van snelheid wisselende, flink geonduleerde greens maakten de baan behoorlijk lastig. Blinde shots waren geen uitzondering en als je eenmaal op de green lag, had je er vanwege de scheve pinposities vaak een hele klus aan om met maximaal twee putts van de hole te lopen. Het maximale van je concentratie werd gevraagd en dat viel niet mee, hoe mooi de dag ook was. Menigeen had dan ook een moeilijke dag en er waren spelers die hun “flow” niet wisten te vinden. Hoe moeilijk de baan speelde, bleek ook wel uit het feit dat de beste golfer van de Koninklijke Marechaussee Ron van Herk werd met slechts 28 punten terwijl  titelverdediger Edwin Hofte maar 26 punten bij elkaar sprokkelde.

Uitschieters
Iedere wedstrijd zijn er wel wat spelers die wel de vorm van de dag hebben en een meer dan gemiddelde score binnen brengen. Op De Kroonprins was dat niet anders. Je zou denken dat dit spelers zijn die daar al regelmatig gespeeld hebben maar niets is minder waar. De dagwinnaar was er voor het eerst en had totaal geen moeite met afstanden en de lastige pinposities. Gewoon 39 puntjes in de tas, wie doet je wat?

De wedstrijd liep aan de voorkant redelijk op tijd maar de tweede helft van het veld liep behoorlijk vertraging op met langere wachttijden om de holes te spelen. Moeilijk om aan te wijzen waar dat aan ligt: vermoeidheid (en daardoor minder snelheid in het spel), toch maar doorspelen als je geen punten meer kunt scoren (we zijn er nu toch), teveel afzwaaiers waar naar gezocht moet worden? Het zou fijn zijn om een oorzaak te weten, dan kunnen we er ook wat aan doen. Hopelijk gaat het bij de volgende wedstrijd in Rhoon beter.

Dan de uitslag
De handicapcategorieën waren zodanig verdeeld dat iedere groep precies 22 spelers had. Zoals gezegd, was er een paar uitschieters met één duidelijke dagwinnaar. Uniek was dat alle drie de prijswinnaars in de mid-handicap-categorie uit Noord-Holland kwamen.

De prijzen werden verdeeld onder:

Lage hcp (0 – 14.2)

Naam Eenheid Handicap Punten
1. Stefan van der Noordt Den Haag 10,7 39
2. René Vermeulen PDC 13,5 34
3. Manuel Mulder Den Haag 11,9 32


Mid hcp (14.3- 20.0)

Naam Eenheid Handicap Punten
1. Paul Stork Noord-Holland 16,4 33
2. Paul Simpelaar Noord-Holland 14,3 32
3. Hans Snip Noord-Holland 14,3 31


Hoge hcp (20.1 – 36.0)

  Naam Eenheid Handicap Punten
1. Philip vd Hil PDC 35,2 28
2. André Kraaijeveld Rotterdam 26,2 27
3. Kees de Lange Land. Eenheid 31,2 27


Beste KMAR-golfer

  Naam Handicap Punten
1. Ron van Herk 17,7 28
2. Edwin Hofte 7,6 26
3. Willem Lelijveld 24,0 25

Download hier de volledige uitslag!

Vanwege de corona-maatregelen worden er dit seizoen geen prijzen uitgedeeld voor birdies en longest drives, neary’s e.d.. Op een later moment in dit seizoen wordt iets creatiefs bedacht voor degenen die een birdie (of tig) hebben gemaakt.  De prijswinnaars krijgen op korte termijn hun prijs thuis gestuurd.

Voor wie er bij was op De Kroonprins: hartelijk dank voor je deelname en graag tot de volgende wedstrijd.

Wil & Petra,
organisatie KMAR Open 2020