Survivalrun Vlaardingen

0
4097
Survivalrun Vlaardingen2016

Op zondag 5 juni werd voor de 15e keer de survivalrun van Vlaardingen gehouden. Vanouds een run waar de NPSB zich meerdere malen aan verbonden heeft en waar mening collega heeft afgezien. Het lijkt wel of Vlaardingen een abonnement heeft op mooi weer. Dit jaar spande de kroon. 27 graden en een verkoelend windje. Doordat het de afgelopen dagen goed geregend had, lagen de sloten vol verkoelend water.

Vernieuwd parcours
De  Stichting Survival Vlaardingen (SSV), het mooie clubje van collega Hans van der Have had deze editie gekozen voor een vernieuwd parcours op en rond de Broekpolder. De start en finish waren gelegen nabij het restaurant Polderpoort en daardoor kon het publiek genieten van de inspanningen van de wedstrijd (12 km)en recreatieve lopers (7 km). De deelnemers konden ook nog eens kiezen om als koppel of individueel te lopen. De wedstrijdlopers kregen 35 (combi) hindernissen voor de kiezen en de recreanten 1/3 minder.

Het parcours in een notendop
Het eerste wat opviel bij aankomst in Vlaardingen was de indrukwekkende kraanhindernis gelegen boven de Vlaardingse vaart. Voor veel deelnemers een killer dan wel uitdaging omdat de hindernis op 7 meter boven het wateroppervlak ligt. Vanaf de walkant, via een daknet, daarna staplussen, waarbij de wedstrijdlopers tussen de lussen over een balk (3) moesten. Vervolgens via een diagonale lijn naar beneden het water in. Spectaculair! Daarna volgden langs de vaart een aantal hindernissen zoals eindeloze apenhangen, daknetklim, swingovers en kajakken. Vervolgens ging de route  de Broekpolder in waar het restant van de hindernissen stonden opgesteld. Voor de eindhindernis moest nog even een boomstam door midden gehakt worden waarna de eindhindernis aangevallen kon worden. Er zat alles in wat je in een survivalrun tegen kan komen. Het bijzondere aan deze tak van sport is dat het voor de goed geoefende sporter te doen is, mits je de klimtechnieken beheerst en dat de sfeer zeer gemoedelijk is.

Verplichte kost
‘De medewerkers van de Nationale Politie zouden dit evenement als verplichte kost moeten hebben’,  zo klonk het in de wandelgangen. Inschrijven en gewoon meedoen. Dat dachten de meer dan 100 deelnemende politiemensen voor deze editie ook.

Een opsomming van de collega’s die een podiumplek wisten te behalen
1e Luc Peute en Chris Hoekmeijer  in 1.44 uur
2e Mathijs Plas en Jordy de Boer  in  1.57 uur
3e Jeroen van den Berg (45+) en Michel Hagenbeek (50 +) in 2.03 uur

Allemaal hebben ze genoten van een mooie sportieve dag en zullen er waarschijnlijk de volgende keer weer bij zijn. De datum voor de volgende editie staat nog niet vast, maar wel is nu al bekend dat het Nederlands Politiekampioenschap  Survival in Vlaardingen gehouden gaat worden. Inschrijven kan tegen die tijd via www.survivalvlaardingen.nl