Team Politie wint voor 4e keer Polmar-cup

0
880
De sfeer was ook na de wedstrijd heel gezellig
De sfeer was ook na de wedstrijd heel gezellig

Bunnik –  Er zijn van die wedstrijden waar sommige spelers het hele jaar naar uit kijken. Dit jaar zijn dat met stip op één de NPSB Masters op The Dutch (op 15 oktober), op de voet gevolgd door de PolMar-cup, een jaarlijkse golfwedstrijd á la Ryder Cup tussen de Nationale Politie en de Koninklijke Marechaussee.  De KMAR heeft een iets minder grote vijver om spelers uit te vissen dan de politie, reden waarom spelers zich dienen te kwalificeren voor het team Politie via de Politiegolftour. Qua handicap wordt dit team afgestemd op het team KMAR zodat er zonder handicapverrekening kan worden gespeeld. Dit jaar was de prachtige 9 holes golfbaan Kromme Rijn het strijdtoneel. En een strijd werd het op 10 oktober!

Format
Net als andere jaren bestond het format uit matchplay met eerst 9 holes fourball-betterball en 9 holes single. Er was op handicap ingedeeld en dat kwam de spanning in de wedstrijd alleen maar ten goede. De gemiddelde handicap van team Politie was iets beter dan van team KMAR en dat verschil werd “verrekend” in de flight met de hoogste handicappers.

Vroege start
Net als vorig jaar moesten de spelers vroeg opstaan want de ontvangst stond gepland om 08.15 uur in het clubhuis.  Een enkeling was dankzij het enorme fileleed aan de late kant maar dat was een ervaren PolMar-cupper dus die kon de briefing wel missen. Tijdens de ontvangst met koffie/thee en appeltaart kreeg iedereen de laatste instructies en de scorekaarten.  Vanwege het eerste jubileum kreeg iedereen ook een golfhanddoekje met het logo van de PolMar-cup wat erg op prijs werd gesteld. Na de opwarming op de driving-range werd door de eerste flight om 09.30 uur afgeslagen op hole 1 maar niet nadat iedere flight nog even op de foto was gezet. Daarna ging de focus op “wedstrijdstand” en maakte iedereen zich op voor een heerlijk rondje golf. We troffen het enorm met de omstandigheden: een heerlijk zonnetje, niet al te veel wind en prachtige herfstkleuren door de baan heen.

Toeslaan in de singles
Uiteraard heeft de PolMar-cup niet de technische mogelijkheden van de Ryder Cup. Zo weten spelers in de baan niet van elkaar hoe het gaat en wat de tussenstand is. Dat komt allemaal naar voren als iedereen klaar is met spelen en de scores worden opgeteld. Dat wordt altijd groepsgewijs gedaan. Op een groot formulier noteerde organisator Petra de uitslagen per gespeelde wedstrijd en meldde medeorganisator Jan dit aan de groep. Zo werden steeds punten toebedeeld aan beide teams. En bleek dat na de fourballs over de eerste 9 holes het team KMAR een kleine voorsprong had: 3,5 tegen 2,5 punt. Daarna was het de beurt aan de singles. Er verschenen steeds meer punten voor het team Politie op het papier. Maar liefst 7 van de 12 partijen werden door de politiespelers gewonnen, 3 werden er gelijk gespeeld en maar 2 gewonnen door team KMAR. De uiteindelijke uitslag was dan ook 11 – 7 voor team Politie die daarmee in vijf edities voor de vierde keer de Cup overhandigd kreeg.

Afsluiting
Op het terras werden hoogtepunten en gemiste kansen nog eens aangehaald onder het genot van welverdiende drankjes en heerlijke tapasgerechten. Alle resultaten van de wedstrijd zijn in het Excel-overzicht onderaan de pagina terug te lezen. Volgend jaar zal de PolMar-cup gespeeld worden op golfbaan Leeuwenbergh in Den Haag. Uiteraard kan iedereen zich hiervoor ook in 2019 kwalificeren via de Politiegolftour. Meer informatie volgt aan het begin van het nieuwe seizoen.

Download uitslagenlijst, klik HIER