Tennissers gezocht voor EK 2021!

0
822
tennis-npsb

Het had zo’n mooi jubileumjaar moeten worden voor het NK tennis van de NPSB, dat gepland stond voor 9 juni van dit jaar. Maar helaas hebben we recent definitief moeten besluiten dat het toernooi dit jaar wederom niet doorgaat. Corona en alle maatregelen daar omtrent maken het niet mogelijk om het toernooi op een veilige en verantwoorde manier te kunnen organiseren. Dus, net als in 2020, moeten we de 10e editie opnieuw vooruit schuiven. Laten we met z’n allen hopen op een sportief topjaar in 2022.

Daarnaast staat er voor dit jaar wel nog een EK tennis gepland. Het lijkt er vooralsnog op dat dit toernooi wel door kan gaan. Dit zal plaatsvinden in de Duitse stad Münster van 1 t/m 8 augustus 2021. De organisatie van het NK is momenteel bezig met het samenstellen van een afvaardiging van spelers die namens de Nederlandse politie gaan deelnemen aan dit EK. Daarbij worden resultaten van Nederlandse Kampioenschappen die in het verleden zijn gespeeld als belangrijk weegpunt meegenomen. Indien je niet eerder met een NK hebt meegedaan, maar je hebt wel interesse om deel te nemen aan de Nederlandse afvaardiging, stuur dan voor 15 april een mail naar NP NK Tennis nk-tennis@politie.nl

We zijn voor de afvaardiging nog op zoek naar mannelijke en vrouwelijke spelers met speelsterkte 2,3 of 4.

Wat verder van belang is om te weten:

  • Je bent de gehele periode van 1 t/m 8 augustus beschikbaar.
  • Eventuele randvoorwaarden m.b.t corona zijn op dit moment nog niet bekend.
  • Volgens de regels van de NPSB heb je recht op maximaal 4 (speel)dagen verlof tijdens een EK, reistijd is voor eigen rekening. Een en ander dient geregeld en goedgekeurd te worden via de eigen leidinggevende. Iedere speler ontvangt van de NPSB een officiële brief voor deze aanvraag. 

Voor de volledige beleidsregel verwijs ik naar de bijlage Staatscourant nr. 52728 van 20 september 2017, https://www.politiesport.nl/wp-content/uploads/2018/01/Beleidsregel-Facilitering-fit-en-gezond.pdf

  • Er is ook een mogelijkheid om je sportstimuleringsdag in de zetten. Ook dit gaat in overleg met de eigen leidinggevende.

Mocht je geïnteresseerd zijn om als tennisser te gaan knallen in Münster, laat het ons weten. Stuur ons een mail op eerder genoemd e-mail adres en vermeld naast je speelsterkte (enkel en dubbel) ook je telefoonnummer. We nemen dan binnenkort contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Gedelegeerden tennis,

Mariska Wijlaars

Karin Waterkamp

Glenn Kerkhofs 

nk-tennis@politie.nl