Tevredenheid in Hilversum bij City Run 2016

0
2376

We schrijven zondag 17 maart 2016. Het is druk in het centrum van de mediastad. Sportief en kleurrijk uitgedoste mensen, jong, oud, dik, dun. Iedereen komt met één doel: het volbrengen van 5km of 10km tijdens de Spieren voor Spieren City Run 2016.

Uit alle windstreken
Tussen de duidzenden deelnemers is veel ‘blauw gehuld in wit’  te vinden. Het bekende witte politiehardloopshirt valt op in het bonte gezelschap deelnemers. Ruime 70 collega’s zijn deze dag vanuit alle windstreken – van Venlo tot Alkmaar, van Rotterdam tot Leeuwarden -afgereisd naar Hilversum en hebben de sportschoenen aangetrokken. Het  toonbeeld van een fitte organisatie. Ze worden ontvangen in de kantine van het bureau aan de Groest op zo’n 400m verwijderd van start/finish. Het onthaal op het bureau is gastvrij, de vrijwilligers behulpzaam en enthousiast.

Wedstrijd
De enige politiedeelnemer in de wedstrijd is Harry Schaafsma uit Friesland. Hij is in voorbereiding op de Slachtemarathon waaraan hij in juni gaat deelnemen. De City Run gebruikt hij als test om te zien waar hij nu staat. Hij wordt 14e op 10km in zijn categorie 45+.  Zijn tijd, 43.50 minuten, stemt hem tevreden. Na zijn race meldt hij zich weer op het bureau. Het liep lekker, het publiek en de gezelligheid langs het parcours werkte stimulerend.

Prestatieloop
Vanaf 13:00 uur begint het druk te worden in de kantine van het bureau aan de Groest. Doelen en streeftijden worden uitgewisseld, er is nog tijd voor een kop koffie of een banaantje. Op de vijf kilometer prestatieloop staan vijf collega’s ingeschreven. Het overgrote deel van de politiedeelnemers heeft echter gekozen voor de 10km. Gespannen verlaten ze het bureau op weg naar de start, om na niet al te lange tijd met een grote glimlach op het gelaat terug te keren. Iedereen haalt de finish. Janneke Arts (Rotterdam) weet zelfs het podium  te bereiken. Ze raffelt de 10km af in een winnende tijd van 42.05 minuten. Met deze tijd blijkt ze ook nog ‘es de snelste politiedeelnemer te zijn. Ook Peter Janssen (Oost Brabant) is er bij. Hij ‘rolt’ net als in Apeldoorn mee op de 10km. Voor hem geen vanzelfsprekendheid, maar zijn inzet en enthousiasme is grenzeloos en na een speciaal verzoek aan het adres van de organisatie krijgt hij toestemming om in zijn rolstoel te starten. Zijn deelname levert hem niet alleen een mooie tijd op van 1.01.54 uur, maar ook een interview in de Gooi en Eemlander. Wat hem betreft eindigt het hier niet, ‘volgend jaar onder het uur’ klinkt het ambitieus.

“Mevrouw van de politie, wilt u iets naar rechts gaan? Anders moet ik u fout inhalen.

Tevreden
Na afloop van de race wordt druk nagepraat in de kantine. Er zijn louter blije gezichten te bespeuren. ‘Wat een mooie loop, en wat gezellig met zoveel publiek en muziek langs de lijn’. De organisatie kijkt dan ook tevreden terug op de City Run 2016. De basisvoorwaarden voor opvang van collega’s zijn perfect, het evenement aantrekkelijk. Groei is mogelijk, dus op naar minimaal 100 deelnemers in 2017!

Sfeerverslag Hilversum City Run 2016 from Losse Veter on Vimeo.

Bekijk de uitslagen, klik hier!