Texel challenge: Golf op zijn best

0
1533

Texel – Alweer voor het 3e achtereenvolgende jaar werd het reguliere politiegolfseizoen afgesloten op de prachtige golfbaan De Texelse. De wedstrijd groeit in populariteit. De wedstrijd was vorig jaar met 40 deelnemers al goed bezocht, zeker voor een najaarswedstrijd. Dit jaar maakten maar liefst 49 spelers de oversteek naar het heerlijke eiland met zijn fantastische golfbaan. Texel maakte ook dit jaar zijn faam waar: half heen, heel terug! Onder behoorlijk goede omstandigheden werd het weer een geweldige dag met uitstekende scores.

Het is net Schotland
Sinds de uitbreiding van 9 naar 18 holes in 2014 groeit De Texelse in populariteit. Toegegeven, de greenfee is niet mals (€ 70,00 door de week en € 75,00 in het weekend) maar de baan biedt wel waar voor dat geld. De 1e negen holes waren al mooi maar de 2e negen holes zijn helemaal fantastisch met fairways die schots en scheef lopen en omzoomd zijn door hoog helmgras en geonduleerde greens die uitstekend lopen. De lay-out lijkt veel op de zgn. Schotse links-banen en je waant je dus in Schotland op Texel.  Het blijft een prachtige ervaring.

het-is-prachtig-golfen-op-de-texelse
Het is prachtig golfen op de Texelse

Zon en regen
Golf is net als het weer: erg wisselvallig. Als je je dag hebt, is het een geweldige sport maar als dat niet het geval is, kan het meedogenloos zijn. Bij golf ben je niet afhankelijk van een tegenstander. Eigenlijk is de baan je tegenstander en is het aan jou om de baan zo goed mogelijk te bedwingen.  Bij de Texel Challenge lukte dat sommige spelers beter dan andere. Onder wisselvallig weer –dan weer zon, dan weer een bui maar met nauwelijks wind– hadden enkele spelers de ronde van hun leven en anderen kwamen tot de conclusie dat het bij een volgend rondje dan maar moest gebeuren. De baan lag er prima bij ondanks de vele regen van de voorgaande dagen: fairways kort, greens gemaaid en snel, en ja, dat helmgras heeft een hele voorraad ballen opgeslokt. Maar dat mag de pret niet drukken. Iedereen had het weer geweldig naar de zin en aan het einde van de dag gaven de spelers aan dat er ook in 2017 maar weer een Texel Challenge moet gaan komen.

een-trotse-winnaar-met-een-blije-gastheer-en-vrouw

In de prijzen
Waarschijnlijk vanwege het uiteindelijk meevallende weer waren er van de 49 spelers maar liefst 22 scores van 30 punten of hoger. Om in de prijzen te vallen, moest je in de hogere handicapcategorie maar liefst 40 punten bij elkaar hebben gespeeld en in de lagere handicapcategorie 38 punten. Met dat soort scores kun je thuis komen en gaat ook gelijk je handicap omlaag.

De aanmoedigingsprijs ging naar een politiegolfer die er na twee jaar deelname dit keer helaas niet bij kon zijn op Texel: Marcel Broekhuis van de eenheid Oost-Nederland. Veel sterkte de komende tijd man!

De volgende prijswinnaars werden in het zonnetje gezet en kregen een mooie Texelse prijs mee naar huis:

Categorie Gasten

Naam

HCP

Punten

Beste vrouw

Prisca Bosma

15.1

35

Beste man

Peter de Kloe

17.3

29

hcp 22.1-36

Naam

Eenheid

HCP

Punten

1e

Stefan van de Noordt

Den Haag

35.0

46

2e

Bertil van der Heide

Oost-Nederland

36.0 (49)

41

3e

Jan de Boer

PDC

24.8

40

Eervolle vermelding

Gerhard Bosma

Landelijke Eenheid

36.0 (37)

40

hcp- 0-22.0

Naam

Eenheid

HCP

Punten

1e

Wil Giesbertz

Kon.Marechaussee

15.5

43

2e

Harold Visser

Landelijke Eenheid

22.0

39

3e

Gerard de Leeuw

Landelijke Eenheid

6.6

38

Eervolle vermelding

Manuel Mulder

Rotterdam

13.4

38

Birdies:
Gerard de Leeuw – Manuel Mulder – Nico Nouwens – Roel van Hunnik – Jan Koppers – Prisca Bosma – Petra vd Aardweg

Longest drive dames:
Lettie vd Pol, gast

Longest drive heren:
Harold Visser, Landelijke Eenheid

Neary:               
Gerard de Leeuw, Landelijke Eenheid

Download de totaaluitslag klik HIER.

Alle prijswinnaars nogmaals van harte gefeliciteerd!

Op 1 december a.s. vindt het golfoverleg met alle organisatoren van de wedstrijden plaats. Dan zal de wedstrijdkalender 2017 worden samen gesteld en zo snel mogelijk daarna bekend worden gemaakt.

Op 12 december a.s. vindt als extraatje een winter-koppelwedstrijd plaats op De Goyer. Hiervoor is het maximum aantal inschrijvingen inmiddels bereikt en kunnen er alleen nog aanmeldingen voor de reservelijst worden geaccepteerd.  

Dus graag tot ziens op De Goyer of in het nieuwe politiegolfseizoen.

Hartelijke groet,
Petra van den Aardweg,
gedelegeerde NPSB-golf