Titels voor Lapre en Ranzijn op NK Politie

0
1616
mannen-enkel-NK-Badminton-2017

Op vrijdag 31 maart j.l. werd het Nederlands Kampioenschap Badminton voor Politie en Marechaussee gehouden in Aalsmeer. Ingeschreven kon worden in 4 categorieën, namelijk landelijk niveau/regio niveau/recreanten en camping niveau.
Er hadden zich 73 collega’s ingeschreven en alles werd gespeeld in poules. Dit had als gevolg dat er erg veel partijen gespeeld werden maar daar waren de meeste natuurlijk ook voor gekomen. Door bijzondere omstandigheden moesten 3 collega’s helaas op het laatste moment verstek laten gaan wat natuurlijk veel gevolgen had voor het wedstrijdschema en zeker als je veel in poules speelt. Maar door wat gepuzzel kon e.e.a. toch redelijk opgelost worden en kon er op tijd begonnen worden met de partijen.

[vc_gallery type=”image_grid” images=”7261,7262,7263″ img_size=”220×130″]

In de hoogste categorie pakte Saber Lapre (Rotterdam) voor de 4e keer op rij de titel. Dit keer ten koste van Frank Keizer die ruim geklopt werd 21-11/21-11. Bij de dames pakte Agnes Ranzijn (Noord Holland) de titel na twee jaar afwezigheid weer terug. Het werd nog wel spannend omdat Maaike van de Berg de kampioen van vorig jaar (Bianca de Vree) klopte met 21-17 en 21-12 maar Agnes liet zien waar ze voor gekomen was en pakte overtuigend de titel 21-16/21-11.
In de Regio groep ging het kampioenschap verrassend naar Hayo van Schooten (Amsterdam) die de kampioen van vorig jaar onttroonde Sander Radder (Den Haag) 11-21/21-18 en 21-15. Helaas gingen de dames wedstrijden niet door omdat daar geen animo voor was. Hierbij gelijk maar een oproep aan dames die competitie spelen; doe mee!!
In de recreanten groep ging collega Yan Kasanwidjojo (Midden Nederland) met de beker aan de haal. Dit werd wel de spannendste finale waarbij Yan aan het langste eind trof ten koste van Mark de Jong (Midden Nederland) 11-21/21-14 en 22-20. Ook bij de dames geen wedstrijden helaas
In de “camping” poule was het Arco Keizer (Rotterdam) die het kampioenschap opeiste door Peter Plante (DLOS/I & S in Driebergen) te verslaan in drie games; 22-24, 21-6 en 21-9. Ook geen dames aanwezig die wilden singelen in deze klasse. Er deden natuurlijk wel dames mee (vrouwendubbels en mixen) zie hiervoor de uitslagen op:
http://badmintonnederland.toernooi.nl

Gedelegeerde badminton
Ger Tabeling