Tour of Gambia info 2019

0
1101
Tour of Gambia

De Ronde van Gambia, is een uniek en onvergetelijk evenement, gebaseerd op een fietsroute door het hart van Afrika waar iedereen al aan kan deelnemen.
De Ronde van Gambia is GEEN race, is een sportief avontuur in Afrika in zijn puurste vorm, is een directe liefdadigheidsactie, is een persoonlijke uitdaging en een ervaring voor uw zintuigen die u nooit zult vergeten.
Gambia , een ontwikkelingsland gelegen in West-Afrika, maar nog steeds met een gebrek aan infrastructuur, maar die de bezoekers altijd met een uitzonderlijke vriendelijkheid verwelkomt. Daarom staat Gambia bekend als de glimlach van Afrika en omdat ze niet moe zijn van het herhalen………………. in Gambia, geen probleem!!
De eerste editie van de Ronde van Gambia vindt plaats van 30 november tot 8 december 2019, beginnend in de hoofdstad Banjul en eindigend in Albadarr-Jufureh, geboortedorp van het authentieke Kunta-Kinteh, naast het emblematische monument “Nooit meer” wat een onmogelijk symbool is van de universele vrijheid van de mens.
De Tour de Gambia is een fietstraject in etappes door het hart van Afrika, waarbij ALLEEN op een MTB kan worden deelgenomen. De route is vrijwel vlak, aangezien Gambia een land is dat bestaat uit een immense vlakte zonder orografie of bergachtig reliëf.
Om de Tour de Gambia in optimale omstandigheden te ontwikkelen, zal de organisatie het hele traject begeleiden, met ondersteunende voertuigen aan de kop- en staart, met coördinerend personeel, gezondheidszorg, fiets herstel service en maaltijdservice en de onschatbare medewerking van de Gambanitaire dienstverlening Gambiaanse politiemacht.
Gambia, dat niet over een infrastructuur beschikt, vooral niet ver van de hoofdstad, heeft natuurlijk niet al te veel faciliteiten voor accommodatie en qua omstandigheden ligt de standaard ver van de Europese of Amerikaanse standaard. Maar dit maakt deel uit van het avontuur, het maakt deel uit van het levende Afrika in zijn zuiverste vorm.
Daarom zal tijdens de route twee nachten worden verbleven in campingbungalows en twee nachten in tenten (die iedereen zelf moet meenemen), en in een hotel tijdens ons verblijf in de hoofdstad Banjul de eerste en laatste dag.
Voor de maaltijden heeft de organisatie een team dat gedurende de gehele route het ontbijt, de lunch en het diner voor de deelnemers regelt.

Het betreft een liefdadigheidsactie!
Hoe vaak heb je je niet afgevraagd of je gulle donaties echt die mensen bereiken die het geld het meest nodig hebben?
Dit is uw grote kans, want tijdens de reis zullen we onderweg stoppen en momenten van intense emotie delen omdat elke deelnemer rechtstreeks aan de gemeenschap van het verarmde dorp Jarra Sukuta, solidariteitsgoederen en -materialen zal leveren en aan het einde van de tour zullen we onze fietsen schenken aan de gemeenschap van Juffureh (thuisstad van Kunta Kinteh).
http://www.tourdegambia.com/indexing.html

INFO:
info@tourdegambia.com
tourdegambia@gmail.com