Trainingsweek basketbal

0
1020
Teamfoto Den Bosch
Teamfoto Den Bosch.

Van maandag 18 tot vrijdag 22 november vond de jaarlijkse trainingsweek plaats van het Politie Basketbalteam.
Er werd maandag om 13.00 uur verzameld bij het Sportiom in Den Bosch waar wij een prachtige hal tot onze beschikking hadden deze week om te trainen. Ondanks enkele afzeggingen door ziekte en andere privésituaties waren wij toch nog met 12 spelers en ging de week veelbelovend van start. Na de eerste training vertrokken wij gezamenlijk naar ons onderkomen in Heeswijk-Dinther waar wij deze week hebben verbleven in een zeer plezierige accommodatie voor een groep zoals de onze.

De volgende dag stond een training op het programma met in het achterhoofd alvast de wedstrijd van die avond tegen Den Dungk. Dit is inmiddels een vaste tegenstander van ons aan het worden wanneer wij op trainingsweek zijn. De wedstrijd vond plaats bij Den Dungk en zoals gebruikelijk waren de teams redelijk aan elkaar gewaagd en bleven we lang gelijk op gaan. Mooi om te zien was dat de oefeningen uit de voorafgaande trainingen ook meteen terug te zien waren in de wedstrijd.

Ook zit er sinds coach Davor aan het roer staat duidelijk meer energie in het team en dat komt het teamspel duidelijk te goede ondanks dat wij maar 1x per maand met elkaar kunnen trainen. Sterker nog, richting het einde van de wedstrijd leken wij conditioneel iets beter te zijn dan de tegenstander wat resulteerde in een voorsprong die wij, ondanks nog 10 minuten extra speeltijd op verzoek van de coach van de tegenstander, niet meer uit handen hebben gegeven. De eindstand werd dan ook bepaald door Joachim met 3 vrije worpen op 93-100 in ons voordeel!

Woensdag stonden er twee trainingen op het programma maar tijdens de ochtendtraining bleek dat toch niet iedereen ongeschonden uit de wedstrijd was gekomen in samenloop met voorafgaande trainingen. Er was een aantal uitvallers met blessures wat ons deed besluiten om de middagtraining te cancelen. Hiervoor in de plaats bestond de mogelijkheid om zelf een balletje te gaan gooien of op een andere wijze invulling te geven aan de middag. Een deel van de groep besloot hierop het centrum van Den Bosch te bezoeken en deed zich tegoed aan de beroemde Bossche Bol! In de avond stond geen wedstrijd of training gepland maar hebben we gezamenlijk de kennis van de spelers getest als het gaat over het Ned. Politie Basketbalteam, de Nederlandse basketbalcompetitie, de NBA en basketbal in het algemeen…

Donderdagochtend stond er een teamuitje gepland, dit betrof een bezoek aan een Escape Room in Den Bosch. Nadat het team in tweeën was verdeeld hadden beide teams 1 uur de tijd om zichzelf te bevrijden. Door het ene team lukte dit in een prachtige tijd van 49.38. Het andere team had te maken met technische problemen waardoor een belangrijke aanwijzing niet naar voren kwam en zij daardoor niet in gelegenheid waren om op tijd de ruimte te verlaten.

In de middag was er tijd om ons voor te bereiden op de wedstrijd van die avond tegen het roemruchte EBBC Den Bosch, toch een club met naam binnen basketbal Nederland. In een prachtige zaal werd er een wedstrijd op de vloer gelegd die in het begin nogal moeizaam ging voor het Nederlands Team. Waar er dinsdag veel energie en beweging in het spel zat leken wij nu vast te zitten en ging alles moeizaam. Mede door een goed spelende Peter met enkele belangrijke driepunters en de nieuweling Sven met een aantal punten en een belangrijk blok werd het uiteindelijk toch een overwinning voor ons. De eindstand werd bepaald op 69-74. Goed om te zien dat ondanks de haperende motor het team bij machte was om de kopjes omhoog te houden en uiteindelijk de overwinning binnen te slepen. Vervelende bijkomstigheid was de blessure van Nick die er op het eerste oog toch wel ernstig uitzag! Na een goede, nuttige maar bovenal ook erg gezellige week kunnen we spreken van een geslaagde trainingsweek die zeker volgend jaar voor herhaling vatbaar is.

basketbal trainingsweek
Basketbal trainingsweek.

Als kers op de taart werd er direct de volgende week tijdens de maandelijkse training nog een wedstrijd afgewerkt tegen BV Ceres uit Zwolle. Hier kwam duidelijk een leeftijdsverschilletje naar boven. De tegenstander was bij machte om de gehele wedstrijd van 60 minuten doorlopende tijd een zogenaamde press te spelen waar wij bij vlagen moeilijk antwoord op hadden. Aan de andere kant renden zij vaak de ene break na de andere en daardoor waren wij niet bij machte om echt afstand te nemen. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 89-102 mede door wederom een goed spelende Peter welke deze keer werd bijgestaan door Lex met een aantal belangrijke scores!