Tussenstand Politiegolfer / Politiegolftalent van het jaar (mei 2017)

0
1292
NPSB golf

Het politiegolfseizoen is in volle gang en nog nooit was de deelname in de eerste drie wedstrijden zo overweldigend. Ter vergelijking: in heel 2016 deden er 129 unieke deelnemers aan de wedstrijden mee, nu al zijn dat er 119! Een mooie opsteker voor alle collega’s die met veel plezier hun energie en tijd steken in de organisatie van de wedstrijden.

Een mooie traditie is het inmiddels aan het worden: de klassementen voor Politiegolfer en Politiegolftalent van het jaar. De maximale handicaps in deze categorieën zijn iets aangepast waardoor er een betere verhouding is in het aantal spelers dat per categorie meedingt naar de titels. De titelverdediger in de lagere handicapcategorie (max hcp 21.9) is Claudia Rietveld van de eenheid Rotterdam en zij staat ook dit seizoen na drie wedstrijden alweer bovenaan met maar liefst 106 punten. Zij wordt op de voet gevolgd door Olav Christan van de eenheid Amsterdam met 102 punten. Nellie de Koning, ook van de eenheid Rotterdam, is inmiddels van de hogere naar de lagere handicapcategorie gepromoveerd en heeft 92 punten op de teller.

In de hogere handicapcategorie (hcp 22 – 54) is het Gijs Eerdman van de eenheid Midden-Nederland die aan de leiding gaat met 93 punten over drie wedstrijden. Hij heeft een klein gaatje geslagen naar de nummer twee, Jan de Boer van het PDC die 83 punten heeft. De nummer drie in deze groep is Jan Koppers van de Koninklijke Marechaussee die 78 punten bij elkaar heeft geslagen.

De titels Politiegolfer en Politiegolftalent van het jaar gaan naar de spelers die over vier wedstrijden de meeste punten bij elkaar spelen.
Download klassement mei 2017, klik HIER

Afspraken kwalificatie NPSB Masters op De Noordwijkse
De overweldigende deelname aan de eerste drie wedstrijden kan niet helemaal los worden gezien van het feit dat men zich kan kwalificeren voor de NPSB Masters op 2 oktober op De Noordwijkse. Inmiddels is de meerderheid van de organisatoren akkoord met de spelregels die hiervoor zijn opgesteld:

  • Aan minimaal 3 van de 5 wedstrijden meedoen tot en met 7 juli 2017 (wedstrijd Noord-Nederland)
  • Na 7 juli 2017 in top 32 staan van klassement Politiegolfer van het jaar; dit is tot en
  • met handicap 21.9;
  • Na 7 juli 2017 in top 6 staan van klassement Politiegolftalent van het jaar
    (dit is van handicap 22.0 tot 54.0 maar alleen max hcp 24.0 kan meedoen op Noordwijk vandaar lager aantal)
  • Bij gelijk puntenaantal van spelers is aantal deelnames aan wedstrijden doorslaggevend
  • Indien stand dan nog gelijk is, is lagere handicap doorslaggevend
  • Indien stand dan nog gelijk is, wordt er geloot

Komende wedstrijd: Den Haag Open op 6 juni
De eerstvolgende wedstrijd van de Politiegolftour is die van de eenheid Den Haag op 6 juni a.s.. Als je snel bent, zijn er vast nog startplekken beschikbaar. Informatie te verkrijgen bij Jan Heins via info@hpsvgolf.nl
Graag tot dan!