Tweede helft golfseizoen van start met LE Open

0
1165
Een heerlijke dag met je golfmaten
Een heerlijke dag met je golfmaten.

Ede – Op 6 september 2019 was de politie golftour te gast op de Edese Golfclub Papendal. Ruim 80 spelers kwamen vanuit alle hoeken van het land om mee te doen aan de 1e wedstrijd van de Politiegolftour na de zomerstop. Het werd wederom een golfdag van wisselende scores: van hoge pieken tot diepe dalen. En het mooie van golf is: er is altijd weer een nieuw rondje in het vooruitzicht.

De baan
De Edese GC Papendal ligt in het stuwwallenlandschap van de Veluwezoom. De baan is omgeven door bossen, lanen en weiden. De fraaie golfcourse heeft zich op natuurlijke wijze aan het landschap aangepast. De baan heeft leuke

hoogteverschillen en geeft fraaie uitzichten. Er zijn geen waterhindernissen maar ter compensatie zeer veel bunkers en in deze tijd van het jaar taaie rough. En om het nog mooier( of toch moeilijker?) te maken, is er op verschillende plaatsen nieuwe heide aangeplant.

De wedstrijd
Er waren 72 politie-deelnemers en 12 gasten. Omstreeks 10.30 uur meldden zich de eerste deelnemers, na uitreiking van de score en barkaart was er eerst koffie met iets lekkers en gelegenheid om in te slaan. Om 13.00 uur klonk de toeter voor de shotgun en gingen de flights van vier spelers van start.

Het was uitstekend weer om te golfen, de voorspelde regenbuien aan het eind van de middag bleven uit. Na zo’n vijf-en-half uur had iedereen de golfronde er op zitten. In afwachting van de uitslag werd er gezellig met elkaar iets gedronken aangevuld met “bruin fruit” (bittergarnituur). Na de prijsuitreiking genoot nog een groot deel van deelnemers van een uitgebreid buffet.

Veel deelnemers gaven aan een fijne golfdag te hebben gehad.

De eind uitslag was:

Categorie 1 (hcp 0 – 18.0)

Naam Eenheid Handicap Punten
1. Gerard Dekker Noord-Holland 17.0 41
2. Kees Jansen Amsterdam 13.2 34
3. Bert Bennink Rotterdam 15.0 34


Categorie 2 (hcp 18.1 – 24.0)

Naam Eenheid Handicap Punten
1. Kevin Broersma Amsterdam 23.8 34
2. Nico Nouwens Noord-Nederland 19.4 33
3. Koos Rem Oost-Nederland 19.8 33


Categorie 3 (hcp 24.1 – 36.0)

Naam Eenheid Handicap Punten
1. Mick Visser Oost-Nederland 36.0 36
2. Klaas Nienhuis Landelijke Eenheid 24.9 34
3. Gijs Eerdman Midden-Nederland 33.2 34

Een speciale vermelding was er voor Jan Koppers (KMAR) die een Eagle sloeg op hole 9. Daarnaast werden er 8 birdies gescoord. De Neary was voor Kees Jansen en de tweary voor John de Boer.

Download totaal uitslag:
LE Open 2019 – uitslagenlijst

Hartelijk dank voor jullie deelname en graag tot volgend jaar.

De organisatie LE Open,
Theo – Willem – Huub – Clemens