Veel belangstelling voor NPSB herstelreis

0
1107
herstelreis
Foto: Jaap Binsma

De belangstelling  voor de herstelreis van de stichting Nederlandse Politie Sportbond (NPSB) bleek dermate groot dat de reis binnen enkele dagen vol zat. De organisatie besloot daarom in overleg met het NPSB bestuur het aantal beschikbare plaatsen op te hogen. In plaats van de beoogde twaalf deelnemers, vertrekken nu zeventien collega’s met vier begeleiders op 8 oktober op weg naar herstel.

Zo’n dertig collega’s hadden via onder andere Oncopol, BNMO, Fit@NP, stichting WEP en NPB, van de NPSB herstelreis gehoord en informeerden of het wellicht iets voor hen was. De bedenkers van de reis, Jacqueline Rustidge (Oost Nederland) en Michel Hagenbeek (Amsterdam) spraken met alle potentiële deelnemers om af te tasten of de reis paste bij de persoonlijke omstandigheden. Een bijzonder traject met unieke verhalen van tegenslag, veerkracht en de intrinsieke wil om weer mee te doen.  De gesprekken resulteerden in de groep van zeventien collega’s met zeventien unieke verhalen.

Atlantic Coast Challenge
De NPSB herstelreis gaat naar de Zuidwestkust van Engeland. Daar zullen de deelnemers meedoen aan de Atlantic Coast Challenge. Deze challenge behelst drie marathons in drie dagen tijd. Maar in plaats van hele marathons te lopen, lopen de deelnemers aan de herstelreis de trajecten in estafettevorm. Dit doen ze, afhankelijk van de persoonlijke mogelijkheden, wandelend, joggend of hardlopend. Deze opzet is uniek en tegelijkertijd voor iedereen uitdagend en realistisch.

Goed voorbereid
Vanaf juni worden de deelnemers tijdens gezamenlijke trainingen voorbereid op de herstelreis. Om thuis aan de slag te gaan krijgt iedereen een trainingsschema op maat. Het voorbereidingstraject moet er toe leiden dat iedereen in staat is om op verantwoorde wijze het sportieve doel te behalen en op 11 oktober in Lands End de felbegeerde medaille in ontvangst te nemen.

De NPSB wil er voor iedereen zijn, óók voor collega’s in herstel. Daarom wordt dit jaar de eerste NPSB herstelreis georganiseerd. De reis is speciaal gericht op collega’s die mentaal en/of fysiek met tegenwind te maken hebben gehad. Met  een sportieve doel in het vooruitzicht kunnen de deelnemers de periode van tegenslag afsluiten en vooruit kijken naar een toekomst vol vitaliteit, waarbij men zowel privé als in het werk weer inzetbaar is.