Veel deelnemers MTB toertocht Milsbeek

0
1669
MTB toertocht Milsbeek-2017

Op vrijdag 27 oktober stonden er meer dan 200 deelnemers voor het vijfde jaar op rij aan de start van de MTB toertocht in Milsbeek. Deze tocht wordt jaarlijks georganiseerd door de Dienst Justitiële Inrichtingen (NSG). Ook de medewerkers van justitie wisten deze toertocht te vinden waardoor er meer dan 400 mountainbikers gezamenlijk aan de start stonden.

MTB toertocht Milsbeek 2017De organisatie van de NSG had een uitdagend parcours uit gezet welke voor een groot deel door het Duitse Reichswald leidde. De deelnemers konden kiezen tussen de afstanden 35km en 55 km. De weergoden waren de deelnemers goed gezind. 14 graden, overwegend droog met af en toe een herfstzonnetje! Na de eerste paar kilometers over verharde wegen en brede paden te hebben gereden volgde het serieuze werk, waar de beklimmingen en afdalingen over vooral single-tracks elkaar in een rap tempo volgden. De route lag er erg mooi en droog bij met op een aantal punten prachtige, kleurrijke herfstaanzichten.

Na ongeveer 20 kilometer kwam de welverdiende verzorgingspost voor beide afstanden in het zicht. De verzorging was wederom super geregeld. Lekkere sportdrank, peperkoek en overheerlijke cake.
Gezien het mooie weer nodigde het uit om op het gemak wat bij te keuvelen met andere deelnemers. Iedereen had het duidelijk naar de zin.

Na 40 kilometer begonnen de kilometers en vooral de hoogtemeters zichtbaar bij menig deelnemer te wegen, echter de schitterende omgeving maakte dit alles meer dan goed. Bovendien wisten de trouwe deelnemers dat na al deze inspanningen een lekkere warme douche en een overheerlijke lunch op hen te wachten stond. De fanatieke fietsers reden voldaan en moe in de avondzon huiswaarts, na een geslaagde fietsdag!