Veluwezoomtrail, zaterdag 18 juni 2016 te Dieren

0
2343

Zaterdag 18 juni nam de politie voor het eerst deel aan de Veluwezoomtrail. Verzamelen en starten was bij Polysport in Dieren. De Veluwezoomtrail is de oudste trail van Nederland. De Veluwezoom is een van de mooiste en grootste aaneengesloten natuurgebieden in Nederland. De trail is zo uitgezet dat je door de hele Veluwezoom loopt en kunt genieten van bos, heide en zandverstuivingen. Het parcours bevat met name over de stuwwal de nodige heuvels. Vanaf die stuwwal en ook andere plekken heeft men een prachtig uitzicht, waarbij je voor Nederlandse begrippen ver kunt kijken, bij goed weer zelfs tot aan Duitsland. Voor elke afstand heeft de organisatie gezorgd voor voldoende hoogtemeters en de nodige afwisseling in terrein. Een recordaantal deelnemers ging tijdens deze editie van start, 1500 verdeeld over de diverse afstanden op de zaterdag en zondag.

Via de NPSB hadden 37 collega’s van politie en KMAR ingeschreven, niet gek voor een eerste keer. In de week voorafgaand aan de trail hadden twee collega’s afgezegd vanwege hardnekkige blessures, maar een enthousiaste collega wist daar twee collega’s voor te strikken zodat ook deze twee
startnummers werden benut.

De ochtend begon met het opbouwen van de NPSB-stand buiten onder de grote bomen, op de zogenaamde borrelbank die er stond. Het zonnetje scheen lekker. Het politie echtpaar De Ruiter uit Sneek was als eerste aanwezig. Zij waren een dag eerder gearriveerd en hadden overnacht in een van de mooie huisjes op het terrein van Polysport en verschenen zodoende heerlijk uitgerust aan de start. Langzaam druppelden de overige politie deelnemers binnen voor hun afstand van de 25 of 18 kilometer. Startnummer ophalen, het unieke politie hardloopshirt in ontvangst nemen indien men deze nog niet had, omkleden, snel nog wat eten en een warming-up net voor de start.

Door drukte bij het afhalen van de startnummers bij de reguliere inschrijvingen werd de start van beide afstanden met 10 minuten uitgesteld. Om 13:40 uur klonk het startschot voor de 25 km, waarna om 14:10 uur de deelnemers aan de 18 km van start gingen. Een kleine regenbui hinderde de deelnemers niet en even later kwam de zon weer mooi tevoorschijn.

Voor de politie was de eerste deelname aan de Veluwezoomtrail een succes. Het was een geslaagde en gezellige dag met als klap op de vuurpijl 2 podiumplaatsen, een SUPER knappe prestatie!
Marjan de Ruiter werd met grote overmacht eerste dame op de 25 km in een schitterende tijd van 2:03:42. Ronald Prins finishte als derde man op de 18 km in een knappe tijd van 1:26:32. Ook de overige politie deelnemers waren tevreden met hun gelopen race. Na het passeren van de finishstreep was er voor iedere deelnemer een halve liter alcoholvrij Erdinger witbier en een Justnuts reep, de deelnemers genoten hier zichtbaar van. Als aandenken aan de trail ontvingen alle deelnemers een originele Buff met Veluwezoomtrail-opdruk.

Beste trail deelnemers: hartelijk bedankt voor alle sportieve prestaties en gezelligheid!