Verslag NK politievoetbal 2016 

0
1762
TwenteUtrechtNK2016

Op vrijdag 15 april 2016 werd wederom het NK veldvoetbal voor politie teams gehouden op het complex van sv Spakenburg. 

Net als andere jaren streden 24 teams om de titel en om zich voor een jaar de beste van politie Nederland te mogen noemen. Helaas kunnen er maar 24 teams deelnemen, want ieder jaar hebben we teams op de wachtlijst staan. 

Er werd weer gestreden in 2 competities. De recreatieve poule en de competitieve poule. 

Zowel de recreanten poule als de competitieve poule werd verdeel door 2 poules van ieder 6 deelnemers. De nummers 1 en 2 van iedere poule gingen door naar de zogenaamde halve finales en de winnaars daarvan naar de finale. 

Aankomst
Omstreeks 08.00 uur kwamen de eerste teams vanuit het land aan op het sportcomplex in Bunschoten. Daar werd een ieder ontvangen met een lekkere bak koffie of thee en stond er koek of een plak cake klaar. 

Daarna gingen de teams zich omkleden en vingen de eerste poulewedstrijden omstreeks 09.00 uur aan. Met namen in de ochtend startte we met regen maar naar mate de dag vorderde kwam de zon door en werd het alsnog een mooie dag. 

Toernooi
Rond het middag uur kreeg iedere deelnemer een lunch aangeboden en werden de eerste standen in de poules opgemaakt. In vrijwel elke poule was het spannend en kon het nog alle kanten op. Dit beloofde dus voor het middag gedeelte veel goeds. 

Complimenten moeten worden gemaakt voor de vele scheidsrechters en vrijwilligers. Het toernooi zat goed in elkaar en iedereen kon lekker voetballen op zijn of haar niveau. 

De geblesseerde werden behandeld door personeel van EHBO/BVH Midden NL. Gelukkig bleef de schade beperkt door behandeling aan enkele schaafplekken of pijnlijk been. 

Rond 15.00 uur waren alle poulewedstrijden gespeeld en konden de halve finales gespeeld worden. De finale in de recreatieve klasse ging tussen het team Stichtse Vecht en Gelderland. Team Stichtse Vecht was uiteindelijk te sterk en werd Nederlands kampioen in de recreatieve klasse. 

Eindstand recreanten:

  • Stichtse Vecht
  • Gelderland
  • Arnhem Noord
  • Utrecht Zuid
NK 2016 prijsuitreiking
NK 2016 prijsuitreiking

De competitieve poule kende als halve finales Amsterdam – Twente en Midden Nederland – De Copen. Twente won met 2-0 van Amsterdam en Midden Nederland met 3-0 van de Copen. 

De finale die 2x 15 minuten duurde was uiteindelijk een prooi voor team Midden Nederland die met 1-0 won van Twente en zich dus een jaar de beste ploeg van politie Nederland noemen.

Eindstand competitieve:

  • Midden Nederland
  • Twente
  • Amsterdam
  • De Copen

Na de finales werd er in de kantine de prijsuitreiking gedaan. Voor iedere deelnemer stond er een bord patat met vis klaar. Sv Spakenburg wederom bedankt voor het beschikbaar stellen van de accommodatie en goede zorgen. 

Het volgende NK veldvoetbal voor politieteams zal in april 2017 zijn wederom op het complex van sv Spakenburg.