Voetballers winnen met speels gemak

0
1745

De heren van het nationale politie elftal wonnen dinsdag 21 maart met ruime cijfers van eersteklasser JSV Nieuwegein. (2-5)

Na de nederlaag tegen 2e divisionist AFC Amsterdam waarbij coach v.d. Lagemaat veel afzeggers had, nu een eersteklasser als tegenstander. Een speciale wedstrijd voor keeper van het NPSB team Pascal Florie. Hij verdedigt normaliter het doel van de ploeg uit Nieuwegein.

“De eerste 10 minuten was beetje aftasten om te kijken hoe sterk JSV was. Een ploeg die verzorgd voetbal wil spelen en opbouwt van achteruit”, zei v.d. Lagemaat. “Mijn advies was dus overal kort erop en gelijk hoog druk zetten”. Dat was niet aan dovenmansoren besteed.

Hierna nam het politie elftal het heft in handen en speelde het de zaterdageersteklasser bij vlagen weg. De ruststand van 0-3 had eigenlijk hoger moeten zijn, want enkele keren kwamen de aanvallers van het “Blauwe” Oranje oog in oog met de doelman van JSV maar werd het net niet gevonden. De verdediging van de Hermandad onder leiding van aanvoerder Danny Scholte gaf behalve in de extra tijd van de eerste helft geen kans weg. Centrale Duo Scholte en Ralph Tobben waren heer en meester en backs Guido Kaanen en Jorrit Tromp hadden hun directe tegenstander in bedwang.

Mark den Hartogh, aankomend seizoen spelend voor hoofdklasser vv De Meern, speelde centraal op het middenveld een puike partij. Hij vormde samen met Allan Bakker, Rick Olde Olthof en routinier Marco Miltenburg het middenveld. “Ik moet toch een groot compliment maken voor dit 4-tal. Overal aanspeelbaar, veel positie wisselingen en telkens de juiste en simpele oplossing zoeken”, aldus v.d. Lagemaat. JSV met o.a. Michiel en Daan v.d. Valk (beide ex-GVVV) op hun middenveld hadden hier geen antwoord op.

De 2e helft was de eerste 20 minuten een kopie van de eerste. JSV kwam er niet aan te pas en de 0-4 werd binnengeschoten. V.d. Lagemaat ging daarna spelers wisselen en zetten spelers op een andere positie. “Ik weet dat dit het spel niet altijd ten goede komt, maar heb een aantal nieuwe jongens die ik wil zien. Ook wil ik spelers op een andere positie eens aan het werk zien. Ik werk toe naar een kwalificatie voor het EK 2018 en moet dan soms beslissingen nemen die je normaal bij een club niet zal doen”.

De 1-5 en uiteindelijk in de laatste minuut 2-5 (penalty) waren voor de statistieken. Doelpunten NL politie elftal: Frank Eulderink, Frank Commissaris en Rick Olde Olthof (3x)

Nederlands Politie-elftal:
1.Pascal Florie, 2.Jorrit Tromp, 3. Ralph Tobben, 4. Danny Scholte, 5. Guido Kaanen, 6.Mark den Hartogh, 7.Rick Olde Olthof, 8. Marco Miltenburg, 9.Frank Commissaris, 10. Allan bakker, 11.Frank Eulderink (12.Martijn Coelingh, 13.Yat-Wing Law, 14. Ismael Koc, 15. Rick Vredenburg)
Staf: Patrick v.d. Lagemaat, Nihat Karadag en Luc Welink

Tekst: J. vd Berg