Voorbereiding NPSB herstelreis van start

0
848
Voorbereiding NPSB herstelreis van start

Donderdag 2 juli was De Basis in Doorn het decor voor de eerste bijeenkomst van de NPSB herstelreis. Van de 17 deelnemers was het overgrote deel bij de aftrap aanwezig. Na een korte introductie kreeg Jan Willem van de Pol van stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) het woord. Hij sprak zijn bewondering uit naar de deelnemers die een sportieve doel aangrijpen om het herstel te bevorderen. Daarnaast sprak hij zijn waardering uit voor de organisatoren namens de NPSB; ‘het is mooi dat er vanuit de NPSB niet alleen aandacht is voor fitte sporters, maar juist ook voor collega’s die in sport en beweging beperkt zijn of waren door lichamelijke of mentale tegenslag’.

Nadat iedereen zichzelf had voorgesteld volgde uitleg over het doel en de opzet van reis. Daarna trok iedereen de sportschoenen aan voor een wandeling of een rondje hardlopen in het bos. De bijeenkomst werd afgesloten met een gezamenlijke lunch, mogelijk gemaakt door stichting WEP.
De NPSB herstelreis is van 8 tot en met 12 oktober. De deelnemers leggen in drie dagen tijd drie marathons in estafettevorm af over de South West Coast Path in Cornwall. Dit doen ze wandelend, joggend of hardlopend.