Voorlopige wedstrijdkalender NPSB golf 2017

0
1228

Beste politiegolfers,

Op 1 december jl. is in het golfoverleg met de organisatoren van de landelijke wedstrijden de voorlopige NPSB golf wedstrijdkalender voor  2017 vastgesteld. Deze vind je in tweevoud op de website: één kalender op volgorde van soort wedstrijd (politiegolftour en overige wedstrijden gesplitst) en één kalender op volgorde van datum.

Politiegolftour
Er staan 7 wedstrijden gepland waarvan 3 wedstrijden gespeeld gaan worden op bekende banen en 4 wedstrijden op banen waar we met NPSB golf nog niet zijn geweest. Uiteraard wordt er weer gespeeld voor de titels Politiegolfer en Politiegolftalent van het jaar. Om hiervoor in aanmerking te komen, dien je aan minimaal 4 wedstrijden deel te nemen. De Politiegolftour start op vrijdag 31 maart op golfbaan Westwoud en de finale wordt gespeeld tijdens het NK Stableford op donderdag 21 september op golfbaan Heelsum.

Overige wedstrijden
Van het merendeel van de overige wedstrijden is de golfbaan nog niet bekend en soms ook nog niet de datum. Voor het NK Strokeplay is overleg gaande maar voor de meeste overige wedstrijden moet de locatie en/of datum nog worden bepaald. Er zijn diverse offertes ontvangen die nog worden nagelopen. Op veler verzoek ontbreekt uiteraard de Texel Challenge niet.

PolMar-cup en BBP-cup
De PolMar-cup is een jaarlijkse wedstrijd á la Ryder Cup tussen de Koninklijke Marechaussee en de Politie. Hiervoor is geen open inschrijving maar 12 spelers worden uitgenodigd op basis van hun resultaat in het klassement Politiegolfer en Politiegolftalent van het jaar en waar nodig enkele wildcards. De wedstrijd staat gepland in de 2e helft van oktober. De BBP-cup is een wedstrijd die afgelopen jaar voor het eerst is gespeeld tussen de Belastingdienst, Brandweer en Politie en mocht een groot succes worden genoemd. 25 spelers per organisatie kunnen deelnemen voor deze matchplay americano eind augustus.

NPSB Masters op De Noordwijkse
Bij hoge uitzondering heeft NPSB golf de mogelijkheid gekregen om een wedstrijd te spelen op (voor velen) de allermooiste en allerbeste baan van Nederland: De Noordwijkse. Heel pretentieus is deze wedstrijd de NPSB Masters genoemd J en hij wordt op maandag 2 oktober gespeeld. In eerste instantie zou dit het NK Strokeplay worden maar na de ervaring op De Rosendaelsche en De Kennemer (rondjes van 5 uur en langer) is besloten om er een stableford wedstrijd van te maken. Er zijn slechts 42 startplekken ter beschikking voor spelers met maximaal handicap 24. In het golfoverleg is besproken dat spelen op de Noordwijkse een cadeautje is dat mag worden “verdiend”. Daarom hebben de organisatoren gezamenlijk besloten dat het grootste deel van de 42 startplekken ter beschikking gaat komen aan de spelers die na de wedstrijd van Noord Nederland (begin juli)hoog in het klassement van de Politiegolftour staan of die vrijwel altijd bij de wedstrijden aanwezig zijn maar niet noodzakelijkerwijs hoog in het klassement staan. Kwalificatie dus deels op resultaat en deels op frequentie van deelname. De details worden nog verder uitgewerkt en uiterlijk begin juli is hier meer over bekend.

Wij organisatoren hopen hiermee weer een afwisselende wedstrijdkalender te hebben samengesteld. Zodra meer data en banen bekend zijn, zal de kalender uiteraard worden aangevuld en word je hiervan geïnformeerd. De inschrijving voor de diverse wedstrijden zal naar verwachting in de 1e helft van januari worden open gesteld.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben dan kun je deze naar mij mailen.

Download (pdf):
NPSB golf wedstrijdkalender 2017

Namens Trix, Clemens, Theo, Huub, Willem, Karel, Vera, Hay, Jan, Ben, Ankie, Ruud, Pieter, Jan en Wil: graag tot ziens in de baan!

Met sportieve groet,

Petra van den Aardweg
NPSB gedelegeerde golf