Warme editie  marathon Eindhoven

0
945
marathon-eindhoven-2019

De tweede zondag van oktober is traditiegetrouw de dag van de (halve) marathon van Eindhoven. En ook dit jaar is de NPSB erbij.  Een kleine zestig collega’s van de Nationale Politie en Koninklijke Marechaussee  staan aan de start in de Lichtstad. Het is inmiddels ook traditie dat het op ‘marathondag’ mooi weer is. Sterker nog, het is eigenlijk een beetje te mooi.

Meer dan 20 graden
De marathonlopers bijten om 10:00 uur het spits af. Veertien collega’s gaan de strijd aan op de klassieke afstand. Van de politiemarathonlopers is Jonathan (KMar) het rapst. Hij raffelt de ruim 42 kilometer af in 3:22,13 uur. De deelnemers aan de halve afstand starten in waves vanaf 13:30 uur. Intussen is het kwik opgelopen tot ruim boven de 20 graden. Het is dan ook de temperatuur die de grootste vijand is deze dag. René (Den Haag) finisht in 1:35,24 uur als eerste diender op deze afstand.  Snelste politievrouw is Kathalijne (Noord Holland), met 1:50,52 uur.

Blijdschap en teleurstelling
Eén voor één druppelen de deelnemers weer binnen in het bedrijfsrestaurant van het bureau aan de Mathildelaan. Blije gezichten, maar ook teleurstelling. De warmte heeft zijn tol geëist met als resultaat dat de beoogde eindtijd niet in alle gevallen gehaald werd. Maar na een massage van de vermoeide benen, een broodje en een kop warme soep is de stemming weer prima. Trots overheerst, ze hebben die 21 of 42 kilometer toch maar weer volbracht!