Wederom zonovergoten Golfdag Noord-Nederland

0
1270
De-prijswinnaars-van-een-prachtig-NPGT-2017
De prijswinnaars van een prachtig NPGT 2017

Aalden – Op vrijdag 7 juli organiseerde Ruud Wevers zijn jaarlijkse Noordelijk Politie Golf Toernooi (NPGT) voor de collega’s van politie en Koninklijke Marechaussee. Wederom waren de golfers te gast op de prachtige golfbaan De Gelpenberg die er prachtig bij lag: strak gemaaide fairways, glad geschoren greens en alsof het nog niet genoeg was een heerlijke zonnetje aan de hemel. Dat was een verademing na de Haagse wedstrijd in de storm een maand eerder. Er gaat nl. niets boven golfen in een short en poloshirt bij 24+ graden.  

Voor elkaar
Ruud had de organisatie als vanouds weer helemaal voor elkaar. Bij binnenkomst kreeg iedereen zijn wedstrijdkaart uitgereikt, stonden de koffie met een brownie of stukje carrotcake klaar om genuttigd te worden en waren de ballen op de driving-range gratis om in te slaan. Zo wordt een golfer welkom geheten in het Drentse land. Ook had Ruud een zgn. shotgun-start geregeld zodat alle spelers tegelijkertijd aan hun wedstrijd begonnen en ook (nagenoeg) tegelijkertijd binnen kwamen. Altijd prettiger dan lang te moeten wachten na afloop van de ronde zoals bij een twee teestart het geval is.

Opstopping
Toch nog 51 deelnemers hadden de moeite genomen om naar het hoge noorden te rijden. Met een verdeling in groepjes van drie spelers waren er 17 van de 18 holes bezet bij de start van de wedstrijd. Dan zou je denken dat de doorloop aardig goed zit maar op sommige plekken waren er toch wat opstoppingen doordat spelers moesten zoeken naar hun bal als die niet recht maar scheef geslagen waren en daardoor in het hoge gras naast de fairway terecht kwam. Veelal plekken waar je niet wilt liggen en dan is het zaak om er zo snel mogelijk weer uit te komen. Zoals golfers dan zeggen: “de rough is killing” en die staat een goede score vaak in de weg. Maar ja, ook dat is golf: niet alles gaat 18 holes lang even goed. En op de Gelpenberg gold dat zeker voor een aantal spelers. Toch waren er traditiegetrouw weer een paar spelers die boven zichzelf uit stegen en met een monsterscore van de baan kwamen.

19e hole
Goed gespeeld of niet, gelukkig is er na afloop van een golfronde altijd nog de 19e hole: op het terras of in het clubhuis lekker nagenieten met een drankje en hapje en elkaar nog eens vertellen hoe mooi die afslag op hole 5 wel niet was en dat de longest drive net te kort was om daar de bijbehorende prijs voor op te eisen of waarom die ene birdie niet viel.

De prijswinnaars
Er waren drie handicapcategorieën met ieder 17 spelers. De dagwinst ging naar Erik Witteveen (alias) van de eenheid Oost-Nederland die met maar liefst 42 punten van de baan kwam. Bij zijn overwinningsspeech gaf hij aan dat hij de laatste weken nauwelijks een goede ronde had gespeeld en “het” nu ineens te pakken had. “Zo’n ronde zou ik iedereen kunnen aanraden”, besloot hij lachend. De prijswinnaars waren:

Lage handicap-categorie (0 – 19.0)

Naam Eenheid Handicap Punten
1. Erik Witteveen (alias) 19.0 42
2. Harry Hulzebos PDC 17.5 38
3. Manuel Mulder Rotterdam 17.7 36


Mid handicap-categorie (19.1 – 26.0)

Naam Eenheid Handicap Punten
1. Olav Christan Amsterdam 21.7 37
2. Theo Nijensteen PDC 23.1 35
3. Harold Visser Landelijke Eenheid 23.6 34


Hoge handicap-categorie (26.1 – 54.0)

Naam Eenheid Handicap Punten
1. Fred Stegman Zeeland-WBrabant 27.1 39
2. Annemiek Stroosnijder Gast 31.2 36
3. Stefan van der Noordt Den Haag 26.6 35


Download:
 NPGT 2017 – uitslag

Birdies (1 onder par op een hole) werden er ook geslagen en deze spelers kregen een klein tinnen vogeltje als beloning. De longest drive bij de heren werd geslagen door Erik Witteveen (een alias i.v.m. zijn functie) en bij de dames door Lineke Bennema van de eenheid Noord-Nederland. De neary (bal dichtst bij de pin in één slag) was voor Wil Giesbertz van de KMAR. Daarnaast was er nog een prijs voor degene die op een bepaalde hole de bal het dichtst in het midden van de fairway kreeg, de zgn. closest to the line, deze werd gewonnen door de Rotterdammer Manuel Mulder.

Oeps….
Aan het einde van de wedstrijd werden de spelers nog verrast door een flinke regenbui. Lineke Bennema had daar ’s morgens niet op gerekend en had dan ook het dak van haar cabrio open laten staan.Dat doet ze vast geen tweede keer…..

Programma na de zomerstop
Het politiegolf kent een zomerstop van bijna twee maanden waarin de meeste collega’s van een welverdiende vakantie genieten, met of zonder golfrondjes. De eerstvolgende wedstrijd is de BBP-cup op 31 augustus, een wedstrijd waarin Matchplay Americano wordt gespeeld tegen de Brandweer en de Belastingdienst. Vorig jaar was dat een groot succes en dit jaar hopen we dat te overtreffen op het prachtige Rijk van Nijmegen (Nijmeegse baan). Het politieteam is vol maar als je wilt spelen, kun je eventueel meedoen in het team van de belastingdienst. Geef dat svp aan bij je inschrijving (formulier elders te vinden op deze website).

Na de BBP-cup volgen de laatste twee wedstrijden van de Politiegolftour: op 11 september het Rotterdam Open op Rhoon Golfcenter en op 21 september het NK Stableford op Golfbaan Heelsum. Voor beide wedstrijden zijn er nog voldoende startplaatsen beschikbaar. Deelname staat open voor alle golfers met een geregistreerde handicap van maximaal 54.0. Spelers met een handicap tussen 36.0 en 54.0 spelen echter van handicap 36.0.

Alle informatie en de inschrijfformulieren zijn elders op deze website te vinden of op te vragen via golf@politiesport.nl.

Vanaf oktober volgen er nog meer wedstrijden en meer informatie daarover lees je in de komende weken.

Een fijne (golf)zomer gewenst.