Wedstrijd-wielrenners en recreanten opgelet: inschrijving NK wielrennen NPSB geopend!

0
2142

De inschrijving voor het Nederlands kampioenschap wielrennen NPSB op de weg zijn inmiddels een maand geopend en het gaat goed met de inschrijvingen. De organisatie is echter nog steeds op zoek naar enthousiaste deelnemers voor het NK wielrennen.

Het NK wordt georganiseerd voor alle medewerkers van de Politie en de KMar. Ook dit jaar zijn alle niveaus weer welkom, van de ‘funklasse’ tot de top van het Nederlands en Belgisch amateur wielrennen. Geen van de wielrenners gaat met lege handen naar huis en de organisatie is druk bezig met de voorbereiding van het evenement. Dit jaar zal er om de wel befaamde Nederlandse driekleur worden gestreden in 4 categorieën van de dames tot de ‘funklasse’.

Als eerste zal op vrijdag 18 mei 2018 om 12:00 uur de ‘funklasse’ van start gaan. Er staan op dit moment al meer renners dan vorige jaar inschreven voor de ‘funklasse. Met als oudste deelnemer Jakob Bos met een respectabele leeftijd van 62 jaar, maar niet te onderschatten want hij rijdt al enkele jaren met succes de Transplant games.

Funklasse
De “Funklasse wedstrijd wordt verreden over een afstand van 40 kilometer. De eerste 15 ronden worden afgelegd onder begeleiding van een motorrijder. De motor mag in de eerste 18 kilometer niet worden gepasseerd. Op 10 ronden van het einde wordt de wedstrijd vrijgegeven en vind er een wijziging plaats in het parcours. De renners worden de laatste 22 kilometer over de 18 meter hoge Nedereindse berg geleid. Tijdens de beklimmingen van de Nedereindse berg zal het Nederlands kampioenschap “funklasse” worden beslist.

Bij de heren zal het dit jaar weer een spannende strijd worden om de prijzen. De afgelopen jaren waren het de sterke vluchters die het NK op hun naam schreven. Ook de  dames zijn vertegenwoordigd op het wielerparcours van de Nedereindse berg te Utrecht. De Nederlands kampioen van 2017, Yva geluk is uitgegroeid tot een top-wielrenster. Zij stond dit jaar aan de start van de Belgische wielerklassieker dwars door Vlaanderen en zal tussen de heren samen met haar landgenoten strijden om het NK voor de dames 2018.

Tegen wie neem jij het op?
Iedereen die een racefiets in de schuur heeft staan, mag mee doen aan het Nederlands kampioenschap, maakt er een afdelingskampioenschap van en strijd tegen de collega’s van je afdeling of maak er een leuke sportieve dag van die door nationale politie volgens de faciliteiten richtlijn 2018 zal worden ondersteund. Op het parcours van de Nedereindse berg zijn alle faciliteiten voor de wielrenners en supporters aanwezig zijn!

Voor vragen of opmerkingen neem gerust contact op de gedelegeerden wielersport: wielersport@politiesport.nl

Inschrijven:  https://inschrijven.nl/formulier?id=2018051850272&tl=nl

Categorie Afstand/tijd
12:00 uur
‘Funklasse’
40 km (15 ronden gesloten peloton) (totaal 25 ronden)
14:00 uur
Senioren Heren (17 t/m 44 jaar*)
1 uur, en 45 min + 3 ronden
Heren 45+ (45 t/m 99 jaar*) 1 uur en 30 min + 3 ronden
Vrouwen 1 uur + 3 ronden

*Leeftijd op de dag van het evenement