Wedstrijdverslag  BC Virtus – NL Politie Basketbal Team

0
1659
npsb basketbal

Ter voorbereiding op het EK kwalificatietoernooi begin maart in IJsland speelden de heren van het Nederlands Politie Basketbal Team op woensdag 21 december jl. een oefenwedstrijd. In IJsland staat een ticket op het spel voor het EK dat in oktober 2017 wordt georganiseerd in Athene.

In BC Virtus uit Werkendam vonden we een goede tegenstander. Virtus staat momenteel op de eerste plaats in de eerste Divisie B, wij zagen het team dan ook als een geduchte tegenstander. Het eerste kwart van de wedstrijd ging redelijk gelijk op en eindigde, mede door 2 scores van debutant Peter Sluman, in 14-13. Er werd bewust getracht om de lijnen in de aanval weer wat aan te halen en zo beter op elkaar in gespeeld te raken.

In het tweede kwart sloeg Virtus een gaatje naar 24-17 maar naar een aantal scores van Lex en Jur kwamen we terug tot 30-28. Wederom wist Virtus daarna weer wat weg te lopen en bepaalde de ruststand op 38-28. Uit de eerste helft werd vooral duidelijk dat er in de aanvallen nog te weinig structuur zit waardoor er niet altijd de juiste lijnen werd gelopen. Ook werden er door het Nederlands team te makkelijk rebounds weggegeven in de verdediging waaruit de tegenstander te makkelijk kon scoren.

Aan het begin van de tweede helft kregen we al snel enkele driepunters om onze oren waar wij net te weinig tegenover konden zetten. Ondanks een goede fase met 7 punten voor Lex eindigde het derde kwart in 58-44. In het vierde kwart ging de strijd gelijk op en probeerde coach Kostas in de verdediging middels een zone verdediging de tegenstander van het scoren af te houden. Dit lukte aan het begin even aardig en daardoor kwamen we iets terug.  Maar daarna kreeg Virtus meer grip op onze zoneverdediging en gooiden er een aantal goede scores in, zowel inside als van buiten de driepuntslijn. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 75-59 in het voordeel van de thuisclub, de terechte winnaar!

Gezien het feit dat wij nog maar een aantal keren met elkaar getraind hebben, was het toch best een redelijke wedstrijd van onze kant met voldoende leermomenten. Duidelijk is dat we meer ritme op moeten doen om weer naar het niveau toe te groeien van het EK in Turijn in 2013. De tijd dringt maar we hebben alle vertrouwen dat het goed gaat komen!

Topscorers Nederlands Team:
Lex de Vries ( Noord Nederland) 17 punten
Jur Schroder ( Midden Nederland) 16 punten
Peter SLuman ( Noord Nederland) 8 punten
Jelle Pots (PDC) 7 punten