Wéér goud voor politievrouwen bij de Marikenloop

0
1842
Marikenloop 2018

Op zondag 27 mei was in het park Brakkestein in Nijmegen de jaarlijkse Marikenloop. Ruim 40 politievrouwen gingen van start tijdens deze ladies only run. Het politie-topteam was wederom oppermachtig en won met ruim 57 punten voorsprong op de nummer 2, het 7Hills Running Team, de bedrijvenloop. ‘Dit blijft een van de leukste hardloopfeestjes van het jaar’ was de enthousiaste reactie van de dames.

Tropisch

Evenals vorig jaar konden de deelneemsters kiezen uit 5, 7,5 en 10 kilometer. De 5 kilometer bleek met 2700 hardloopsters verreweg het populairst. En dat kwam deze keer goed uit gezien de tropische omstandigheden. De organisatie had diverse maatregelen getroffen vanwege de warmte. Zo werd op meer locaties dan gebruikelijk water aangereikt, waren de startgroepen iets aangepast waardoor de deelneemsters voor de start in de schaduw konden staan en was er water en zonnebrandcrème beschikbaar voor deelneemsters én bezoekers.

Vermaak

Het was feestelijk in park Brakkestein, er was vermaak voor klein en groot. Zo kon iedereen genieten van live muziek en foodtrucks. En naast het hardlopen konden ook nieuwe sporten zoals Kangoo Jumps en Animal Flow worden uitgeprobeerd en kon er gedanst worden bij de Silent DJ. Voor supportende kinderen waren springkussens aanwezig. Het was dan ook bijzonder jammer dat in de loop van de middag het weer omsloeg en regen met bakken uit de lucht kwam. De huldiging van de top drie bedrijventeams viel dan ook redelijk in het water. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het winnende team bestaande uit Ilona Lievaart (Den Haag), Wendy Baljet (PDC), Evelien Luijten (Limburg) en Jacqueline Rustidge (Oost NL) vermaakte zich prima onder de partytent in afwachting van de huldiging.

Gastvrij

De politievrouwen werden evenals vorig jaar gastvrij ontvangen in de kantine van VV Kolping Dynamo. Het clubgebouw van de voetbalvereniging is ligt op een absolute A-locatie, direct aan de start van de loop. De dames genoten zichtbaar van de luxe. De vrijwilligers van de voetbalclub hadden voor na afloop gezorgd voor een heerlijk kopje soep en een broodje en daarnaast stonden studenten van de Nijmeegse fysiotherapeuten-opleiding klaar om de vermoeide benen los te masseren.

Marikenloop 2019?
Neem je collega mee!
Niet alleen de NPSB, maar ook de Marikenloop heeft te kampen met teruglopende deelnemersaantallen. Een mogelijke verklaring is dat enkele jaren geleden een emancipatieslag heeft plaatsgevonden onder hardlopende vrouwen. Waar veel beginnende hardloopsters voorzichtig hun hardloopcarrière startten met deelname aan evenementen uitsluitend voor vrouwen, doen ze tegenwoordig overal aan mee. En dan is de keuze reuze! Dat vrouwen meer zijn gaan hardlopen is natuurlijk super! Maar als organisatie vinden wij het jammer dat de Marikenloop minder deelneemsters trekt. Het is per slot van rekening een van de leukste hardloopfeestjes van het land! Als elke politiedeelneemster van dit jaar in 2019 een collega meeneemt…. dan zitten we volgend jaar alweer op 80. Hoe leuk zou dat zijn!

Hier vind je alle uitslagen:

http://www.marikenloop.nl/deelneemsters/marikenloop-at-the-park/uitslagen