Weer spelbreker bij 32e Politietriathlon Spijkenisse

0
1429
32e Politietriathlon Spijkenisse

Wat een groot spektakel had moeten worden liep uit op een treurige deceptie. 
De Nederlandse politietriatlon in Spijkenisse werd vlak nadat de laatste politie zwemmers het water uit zouden komen afgelast. Hiermee kwam het NK kwart triathlon voor politie te vervallen.

De politietriathlon Spijkenisse gold niet alleen als NK voor politie, het was ook een laatste mogelijkheid voor de beste politie-triathleten om zich te kwalificeren voor het EK triathlon Olympic Distance in Almere 2018.

Op het moment van de start van het NK politie pakten donkere wolken zich samen boven de wedstrijdlocatie. Desondanks zat de sfeer er goed in. Judith Lardee (Rotterdam) kwam als eerste zwemmer uit het water met op haar hielen Marianne Hoogerbrugge (Den Haag). Bij de vrouwen wist Marianne de koppositie al vroeg tijdens het fietsgedeelte over te nemen van Judith. Rolf, een van de topfavorieten voor de winst, reed lek na een flink aantal kilometers op kop gefietst te hebben. Wat de deelnemers op de fiets nog niet wisten was dat de wedstrijd in tussentijd was gestaakt. Hagel, flinke windstoten en blikseminslagen vlakbij het zwemparcours deden de organisatie tot dit moeilijke besluit komen. Maar omdat de veiligheid van de deelnemers in het gedrang kwam was het de enige juiste beslissing. Het laatste onderdeel, 10 kilometer hardlopen kwam hierdoor te vervallen.

De gedelegeerde triathlon gaat zich op korte termijn beraden over hoe de selectie voor het EK 2018 vorm te geven.