Weergoden gunstig gestemd op NK Tennis Politie 2016

0
1866
NK Tennis politie GD 78

Eindhoven, woensdagochtend 29 juni 07.15 uur.
De lucht ziet grijs, er dreigt regen, maar de temperatuur valt mee.
Omdat ik vandaag zelf mag meedoen in de DD5-6 categorie prop ik m’n tas vol met reserve tenniskleding en een regenjack. Ben benieuwd hoe vaak ik me vandaag moet omkleden!!

Meteen na aankomst gaan wij, Karin, Jan Joke en ondergetekende, aan de slag met de laatste voorbereidingen voor de 6e NK Tennis Politie. Wedstrijdsheets, vlaggen, baannummers, vlaggen etc worden opgehangen. Het computerprogramma wordt opgestart. De bloemen en lunchpakketten worden bezorgd. De wisseltrofeeën en medailles worden uitgestald.
De eerste spelers komen zich melden. We zien veel oude bekenden, maar ook veel nieuwe gezichten. Om 09.00 uur starten de wedstrijden en ondanks de voorspellingen op Buienradar is het gelukkig nog steeds droog.

114 collega’s strijden vandaag om de titel Nederlands Kampioen in de diverse categorieën.
Fanatiek, sportief en met veel plezier.
Sommige spelers moeten behoorlijk aan de bak met wel 5 wedstrijden, van elk 45 minuten, achter elkaar. Voor de één een hele opgave, voor de ander een peulenschil.
Het is leuk te zien dat sommige spelers, die al enkele jaren mee doen, vooruitgang hebben geboekt in hun spel. Met bijv. een mooie 2e plaats als resultaat.

NK Tennis politie kampioenen DE HEDe temperatuur en het temperament lopen gestaag op. Zon en wolken wisselen elkaar af, zoals ook de resultaten op de baan. Het waait af en toe stevig, maar regen blijft gelukkig uit.

Na 4 wedstrijden maak ik voor mezelf de balans op:
• leuke en sportieve partner/tegenstanders
• kunstgras: verschrikkelijk
• stijve benen
Conclusie: IK WIL GAAN ZITTEN!!!!!

Gelukkig is een masseur aanwezig, die er voor zorgt dat ik na 20 minuten op de “pijnbank” weer loop als een kievit. Menig andere speler maakt ook dankbaar gebruik van deze service.
Aan het einde van een regenloze, zonnige en sportieve dag worden de wisseltrofeeën, de medailles en bloemen uitgereikt aan de kampioenen.

Nadat iedereen (organisatie, besturen tennisvereniging, bediening bar, spelers) is bedankt
zet ik mijn tas, vol met reservekleding en een regenjack, schoon en niet gebruikt, weer in de auto en rijd voldaan huiswaarts.

Josje Konings-Hemmen
Gedelegeerde NPSB Tennis