Wielerselectie klaar voor het EK wielrennen

0
1172
Wielrennen NPSB 2018

Op de warme zomeravond van donderdag 26 juli stonden de renners van de NPSB wielerselectie aan de start van het Open Wierings Kampioenschap. In de kop van Noord-Holland werd in temperaturen van meer dan 30 graden, over een parkoers van 3,5 kilometer gereden.
De dames en heren van de selectie staan aan de vooravond van het EK wielrennen voor politiemensen. Dat dit jaar op 8 en 9 september in het Belgische Herentals wordt gehouden.

Glenn Edelenbos, kersvers Nederlands kampioen wielrennen, gaf bij de start aan zich goed te voelen en ervoor te willen gaan. Hij gebruikte daarbij de volgende woorden: “Ik ga brommeren”. Kort na de start ging hij er vandoor en het peloton zag zijn rood, wit en blauwe trui niet meer terug. Samen met zijn medevluchter Rick van Breda reed hij naar een voorsprong van een dikke minuut. Na 1,5 uur in de warmte te hebben gekoerst, kwam het op een ‘sprint a Deux’ aan. Glenn wist het helaas net niet af te maken maar eindigde knap op een tweede plaats.

Martijn Alberts en Joost Arentsen wisten ondertussen het peloton onder controle te houden en reageerden op ieder aanval vanuit het peloton. Martijn wist nog mee te springen met een groep die de kopgroep probeerde te achterhalen. De kopgroep was echter te sterk waardoor hij terugviel in het peloton. Joost gaf aan flink last te hebben gehad van de warmte, maar hij wist toch nog derde te worden in de sprint van het peloton. Al met al een goede teamprestatie, die vertouwen geeft voor het EK wielrennen in september.

Lisette Landsman reed als enige dame van de selectie mee. Zij eindigende net als haar teamgenoot op de tweede plaats. Halverwege de wedstrijd moest ze helaas lossen bij de dame die als eerste over de meet kwam. Lisette heeft net als de andere dames van de selectie haar zinnen gezet op het EK en begint al goed in vorm te komen voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar.